Şu ana kadar adını son 16 arasına yazdırmayı garantileyen tek takım ev sahibi Fransa. Ukrayna'nın ise grup maçlarının ardından evine dönmesi kesinleşti.
A Grubu
Fransa-İsviçre: Gruptan çıkmayı garantileyen Fransa'ya liderlik için beraberlik yeterli olacak. İsviçre'ye de gruptan çıkması için beraberlik yeterli. Mağlubiyet halinde ise, Romanya'nın kazanamamasını bekleyecekler.
Romanya-Arnavutluk: Grup ikinciliği için Romanya'nın kazanmaktan başka şansı yok. Arnavutluk'un da en iyi üçüncüler arasında olma ihtimali için tek şansı galibiyet.
B Grubu
İngiltere-Slovakya: İngiltere'ye beraberlik yetiyor. Galip gelmeleri halinde ise grubu zirvede bitirecekler. Slovakya kazanırsa gruptan çıkacak. Rusya yenerse, beraberlik halinde bile gruptan çıkacaklar. Ancak mağlup olurlar ve Rusya da galip gelirse turnuvaya veda edecekler.
Rusya-Galler: İngiltere yenilmezse, Galler'e beraberlik de yetecek. İngiltere yenilir, Galler berabere kalırsa, Galler ikili averajda İngiltere'nin gerisinde olduğu için grup 3.sü olup 4 puanın yetmesini beklemeye başlayacak. Rusya'nın tek şansı galibiyet.
C Grubu
Almanya-Kuzey İrlanda: Almanya'ya gruptan çıkması için beraberlik yeterli. Kuzey İrlanda kazanamazsa grubu 3. sırada bitirecek ve tur atlamak için diğer grup üçüncülerini beklemeye başlayacak. Britanya temsilcisi galibiyet halinde yoluna devam edecek.
Polonya-Ukrayna: Polonya'ya beraberlik yeterli. Almanya'nın kazanması durumunda ise, kendi maçlarına bakmadan otomatik olarak gruptan çıkacaklar.