Teknik Direktör Yücel Çolak, Almanya Ukrayna maçının teknik analizini yaparken Almanların orta alandaki gücüne dikkat çekerek “Almanya’nın orta alandan oyunun yönünü hızlı bir şekilde değiştirmesi ve bek oyuncularının hücuma katkısı oldukça fazlaydı” dedi. Maçın özetini haberin sonundan görebilirsiniz. 

Almanya – Ukrayna Maçı
BİRİNCİ DEVRE
Maça ev sahibi pozisyonunda Almanya başlarken deplasman takımı pozisyonunda ise Ukrayna başladı. Her iki ekipte 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya çıktı. Ukrayna takımı top rakip Almanya’da iken 4-4-2 pozisyonunda kurdu. Maça hızlı başlayan taraf Almanya oldu. Maçın henüz 3’ dakikasında merkez hücumu ile gol pozisyonu buldu. Ukrayna bu atağa ise 1 dakika sonra Konoplyanka’nın sağ kenardan yay üzerine attığı sert pas sonrası etkili şutla cevap verdi. Savunma çizgisini önde kuran Almanlar oyunu rakip alana yıktı ve hücuma çok kişiyle çıkarak kanat organizasyonlarıyla sonuca ulaşmak istedi. Almanya 12’ dakikada sol bölgeden Draxler’in taşıdığı topta etkili olurken, baskıyı arttırdı ve gol aradı. İlk 15 dakika süresince Almanya’nın pas bağlantıları iyi gerçekleşti. Ukrayna ise rakibini kendi yarı alanında karşılayarak kaptığı toplarla kontraya çıkma anlayışı içerisinde oldu. Dakikalar 19’u gösterirken serbest atış kullanan Almanya 4 kişi ile ceza alanı içerisinde bulundu ve Skhodran Mustafi’nin attığı golle 1 – 0 öne geçti.



Gol sonrası ise her iki ekipte oyun anlayışında bir değişiklik olmaksızın karşılaşmaya devam ettiler. Almanya’nın orta alandan oyunun yönünü hızlı bir şekilde değiştirmesi ve bek oyuncularının hücuma katkısı oldukça fazlaydı. 25’ dakikada ilk serbest vuruşunu kullanan Ukrayna, Konoplyanka’nın 6 pas içerisine sert ve kavisli bir şekilde kullanması sonrası, rakipten seken topta korner atışı kazandı. 2 kez korner atışı kazandılar ve 2 korner atışında da etkili oldular. Almanya, Kroos’un 30’ dakikada Ukrayna savunma arkasına gönderdiği topta Khedira ile %100’lük gol fırsatından yararlanamadı. Almanya’nın topu rakip yarı alana taşımasıyla, Ukrayna ileri uç oyuncusu Zozuyla takım savunmasına katkı vermediği göze çarptı. Ukrayna 35’ dakikada hızlı hücuma çıktı ve Konoplyanka’nın taşıdığı top sonrası net gol fırsatı yakaladı. Ukrayna ilk yarının son dakikalarına doğru oyun temposunu arttırdı ve rakip alanda çoğalarak sonuca ulaşmaya çalıştı. İlk yarıdaki son serbest vuruşu kullanan Almanya sonuç alamadı ve ilk yarı böylece sona ermiş oldu. 



İKİNCİ DEVRE
İkinci devreye oldukça iyi başlayan Almanya hücumcu oyun anlayışını devam ettirdi. Uzak serbest vuruşta Rakitskiy ile etkli olan Ukrayna’lı oyuncular, Almanya’nın hızlı hücumu sonrası savunma geçişlerinde çabuk davrandılar. 45’ ve 60’ arası oyun temposu genel anlamda oldukça arttı. Almanya’da Khedira ikinci yarının başından itibaren bulunması gereken yerlerde çok iyi durdu. 75’ dakikada çok iyi hızlı hücuma çıkan Almanya ceza sahası dışından Müller’in sert şutuyla birlikte pozisyon yakaladı fakat kaleci Pyatov pozisyonda başarılı oldu.



Karşılaşmanın son 15 dakikası oyunun temposu ise son derece düştü. Almanlar oyunu rölantiye aldı. Son dakikalarda köşe vuruşu kullanan Ukrayna takım halinde rakip alandaydılar. Korner dönüşü ise eksik yakalandılar. Almanya bunu fırsat bilerek hızlı hücum ile beraber 2. golü buldu ve galibiyete uzanan taraf oldu.