EURO 2016'da Galler'i 2-0 yenen Portekiz turnuvanın ilk finalisti oldu. Tarihinde 2. kez bu kupada finale çıkan Portekiz'i zafere götüren golleri 50.dakikada Cristiano Ronaldo ve 53.dakikada Nani attı.

Portekiz'in finalde ki rakibi yarın gece oynanılacak olan Fransa-Almanya karşılaşması ile belli olacak.

RONALDO TARİHE GEÇTİ
"4 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atan tek oyuncu" unvanının sahibi Ronaldo, yarı final karşılaşmasında Galler'e karşı da gol atarak toplam 9 gol sayısına ulaştı ve böylece Fransız Michel Platini'ye ait "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en skorer oyuncusu" rekorunu da egale etti.

Öte yandan Portekiz Milli Takımı ile 132 maça çıkan Ronaldo, Galler'e karşı forma giydiği maç ile, kendisine ait "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en fazla forma giyen oyuncu" rekorunu 20 karşılaşmaya çıkardı.

Kontrollü başlayan maçın ilk yarısında Portekiz'in isabetli şutu bulunmazken, Galler de sadece bir kez topu kaleyle buluşturdu. İki takım da bu süre zarfında gol bulamadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle gidildi.
İkinci yarıya Portekiz istekli başladı ve golü buldu. 50. dakikada soldan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Guerreiro ortasını yaptı, ceza sahasında iyi yükselen Ronaldo kafayla topu Galler filelerine gönderdi: 1-0
Golden sonra hızını kesmeyen Portekiz, farkı 2'ye çıkardı. Ronaldo'nun ceza sahası dışından çektiği şutta topu iyi takip eden Nani, kayarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu: 2-0
Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinde bulunduran Portekiz, Galler'e gol şansı vermedi ve maçtan 2-0 galip ayrılarak finale çıkmayı başardı.

Portekiz-Galler maçının istatistikleri şu şekilde:

STAT: Stade de Lyon
HAKEM: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel (İsveç)
Teknik Direktör: Fernando Santos

PORTEKİZ: Patricio, Cedric, Bruno Alves, Fonte, Raphael, Joao Mario, Danilo, Adrien Silva, Renato Sanches (74.dk Andre Gomes), Nani (86.dk Quaresma), Cristiano Ronaldo
Teknik Direktör: Chris Coleman

GALLER: Hennessy, Chester, Williams, Collins(66.dk Jonny Williams), Gunter, Ledley (58.dk Sam Vokes), Andy King, Joe Allen ,Taylor, Gareth Bale, Robson-Kanu (63.dk Simon Church)
SARI KARTLAR: 8 dk Joe Allen, 62.dk James Chester, 88.dk Gareth Bale (Galler) ,71.dk Bruno Alves, 72.dk Cristiano Ronaldo (Portekiz)
GOLLER: 50.dk Cristiano Ronaldo, 53.dk Nani (Portekiz)