BASKI ARNAVUT İNADINI KIRDI

İlk Maçlar
Gruptaki ilk karşılaşmalarda Fransa rakibi Romanya’yı 2 – 1’lik sonuçla geçerken rakibi Arnavutluk ise İsviçre karşısında 1 – 0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Fransa’da bugün 11’de sahada olmayan 2 önemli isim var. Griezmann & Pogba. Bir kısa bilgi daha vermek gerekirse Coman, Bruno Bellone’yi geçerek Fransa adına büyük turnuvalarda ilk 11 başlayan en genç oyuncu oldu.

Birinci Devre
Karşılaşma beklenildiği gibi başladı. Arnavutluk rakibini takım halinde kendi yarı alanında karşılarken, Fransa geriden rahat oyun kurarak hücuma çıkmak istedi. Henüz 2’ dakikada sağ bölgeden kullanılan serbest vuruşta etkili oldular. Arnavutlar rakibini ise geride 5-4-1 ve 4-1-4-1 dizilişiyle karşıladı. İleri uç hücum oyuncusu Sadiku geçildiği anda ise takım savunmasına katılmayarak ön bölgede kaldı. Fransa bu kez sol bölgeden serbest vuruş kullanırken Arnavutlar alan ve adam savunmasında bulundular. Fransızlar kullanılan serbest vuruştan sonuç alamazken Arnavut oyuncular uzaklaştırmada başarılı oldular. İlk 10 dakika içerisinde Fransızlar % 91 pas yüzdesiyle, Arnavutluk ise % 66 pas yüzdesiyle oynadı. Fransa zaman zaman kazandığı toplarda rakibi karşısında karşı atak fırsatı yakalarken ileride çoğalamadılar ve pozisyona giremediler. Dakika 23’ bek oyuncusu Hysaj’ın bindirmesiyle sağ kanattan organizasyon gerçekleştiren Arnavutluk etkili oldu. İlk yarım saatlik dilimde Arnavut oyuncular son derece iyi mücadele ederek, rakibin alanını çok iyi daralttı ve Fransızlara net pozisyon şansı tanımadılar. Arnavutlar 38’ dakikada ilk kornerini ceza alanına sert ve kavisli bir şekilde yerden penaltı noktasına kullanmayı tercih ederken etkili oldu. 

İkinci Devre
Fransa 2. devreye baskılı başladı. Sol kanattan gerçekleştirdiği hücum ve gol pozisyonuyla etkili oldular. Arnavutluk ise buna cevap vererek 51. dakikada sağ kanat organizasyonunda net pozisyon yakaladı ve 1 topu direkten dışarıya çıktı. İkinci devre, ilk devreye kıyasla daha dinamik ve tempolu başladı. Deschamps, hücumdaki etkinliği biraz daha arttırmak adına Griezmann’ı oyuna sürdü. 60’ ve 70’ dakikalar arasında Arnavutluk rakip alana çıkmakta zorlandı. Fransızlar bu dakikalarda oyun üstünlüğünü elinde bulundururken sol bölgeden gerçekleştirilen hücum sonrası Grioud’un kafa vuruşu direkten döndü. 80’ dakikada Payet’in kullandığı uzak serbest vuruşta Koscielny’in kafa vuruşunda Fransa etkili oldu. Son dakikalarda Fransa rakibine olağanüstü bir baskı kurup bunaltırken istediği golü bir türlü bulamadı. Fransızlar aradığı golü 90’ dakikada dönen top sonrası sağ bölgeden yapılan ortayla ikinci yarıda oyuna dahil olan Griezmann’ın kafa vuruşuyla bularak durumu 1 – 0 taşıdı. Ardından moral ve mental olarak çöküş yaşayan Arnavutlar bu kez dakika 90+5 te Payet’in ayağından gelen gole engel olamadı. Son dakikalarda gelen 2 golle altın değerinde 3 puan alan Fransızlar gruptaki rakibi İsviçre’nin 2 puan önünde ilk sırada yer aldı ve gruptan çıkmayı garantiledi.