İspanya – Çek Cumhuriyeti
Karşılaşmaya ev sahibi pozisyonunda başlayan İspanya 4-3-3 formasyonunda sahada oldu. İspanyollar karşılaşma başında ise otoriteler tarafından maçın favorisi olarak gösterildiler. Çek Cumhuriyeti 4-2-3-1 düzeninde sahadaydı. Emektar isim Rosicky yaşadığı sakatlık sonrası sahada oldu. Bek orijinli oyuncu Selassie’in 4-2-3-1’in 3’lüsünde ve sağ tarafta görev alması göze çarpıyordu. Ayrıca yakından tanıdığımız Sivok ve Necid sahada Çekler adına mücadele edecek olan isimlerdi.

Birinci Devre
Karşılaşmaya etkili başlayan Çekler ilk 5 dakika içerisinde sağ bölgeden 1 kez hücuma çıktılar ve daha sonrasında 2 korner - 1 yakın serbest vuruş fırsatı yakaladılar fakat olumlu sonuç alamadılar. İspanya’da ön alanda Morata rakip savunma oyuncuları oyun kurarken rahatsız edici baskıları yapmazken bu görevi zaman zaman Fabregas üstlendi. Hücumu oldukça çok seven bir yapısı olduğunu bildiğimiz İspanyollar set hücumunda rakip alanda 7-8 kişi ile bulundu.



İlk 5 dakika sonrası İspanyollar topun hakimiyetini ellerine biraz daha fazla aldılar ve pas bağlantılarını iyi gerçekleştirdiler. Çekler ise rakip topa sahip olduğunda takım halinde topun arkasına geçerek kendi yarı alanında savunmayı başlattı. 15. Dakikada İspanya orta alandan oyunun yönünü sağ kenara çevirerek etkili bir organizasyon yarattı ve ilk kez Çek kalesinde tehlikeli oldu. Çeklerde maç öncesinde bahsettiğimiz bek orjinli isim Selassie savunma geçişlerinde bek oyuncusu Kaderabek’e yardımcı olarak takım arkadaşını rahatlattı. Çekler kendi alanında savunma dizişilişinde ise 4-5-1 pozisyonunda bulundu.



İspanya Milli Takımı 15’ ve 20’ dakikalar arasında 2 kez köşe vuruşu kullanırken ceza alanında 5 kişi ile bulundu fakat olumlu sonuç alamadı. Çek oyuncular savunmada bloklar arası mesafeyi kısa tutarken İspanyol oyunculara alan bırakmadılar. Çek Cumhuriyeti oyuncuları kendi yarı alanında kaptığı top sonrası hızlı hücuma çıkmak isterken kritik top kaybı yaptı ve İspanyol oyuncular net pozisyon buldu. Çekler rakibini kendi alanında karşılamaya devam ederken çok iyi kapandı. İspanya Milli Takımı topa sahip olma oranlarında ise bariz üstünlüğe sahip oldu. Çok iyi kapanan ve çizgi halinde olan Çek savunmasına karşı İspanyollar’ın sonuca ulaşmak için yapması gereken ise, orta alanda görev yapan kilit isimlerle birlikte ( Iniesta – Fabregas ) hücumda oyunun yönünü hızlı ve çok iyi bir şekilde değiştirerek kanatlardan organizasyon yapmak ya da savunma arkasına atılabilecek etkili derin paslardı. Zaman zaman bunu denediler fakat son vuruşlarda çok iyi olamadılar.



İkinci Devre
İkinci yarıya hızlı ve baskılı başlayan İspanya kilidi açmak için büyük gayreti gösteren Iniesta’nın çabalarıyla bir çok pozisyona girdi fakat değerlendiremedi. Çekler 56’da kazandığı serbest vuruş sonrası etkili oldu fakat kaleci De Gea başarılı oldu. 60’ ve 65’ dakikalar arasında çok etkili olan Çekler etkili pozisyonlar bulu fakat Fabregas pozisyonlarda etkili müdahalelerde bulunarak geçit vermedi. Genel olarak ikinci devrede 45’ ve 75’ dakikalar arası her iki takımında etkili olduğu anlar oldu fakat son vuruşlarda etkili olamadılar. Iniesta’nın 80. dakikada arakip alanda taşıdığı top sonrası yine net bir pozisyona giren İspanya sonuca ulaşamadı. Son vuruşlarda İspanyol hücum oyuncuları son derece kötüydüler bugün. Dakikalar 87’yi gösterirken ise Iniesta’nın sol bölgeden yaptığı ortaya iyi yükselen Piqué etkili kafa vuruşuyla takımına golü kazandırdı. 

Genel Yorum
İspanya Milli Takımı bugün önemli pozisyonlar buldu fakat son vuruşlardaki etkisizliğinin sonucu golü bulmakta zorlandı. Gelecek karşılaşmalarda ise gol yollarına bir çözüm bulmalılar. Çek oyuncular ise bugün çok iyi mücadele ederek savunma yaptılar. Genel hatlarıyla savunma anlamında başarılı oldular.