İngiltere karşısında son dakikada Berezutski’nin kafa vuruşuyla golü bularak 1 – 1 beraberliği elde eden Rusya, bugün Slovakya’ya karşı İngiltere karşısına çıktı 4-2-3-1 dizilişi ile sahada bulundu. Galler karşısındaki 2 – 1’lik mağlubiyet sonrası ise bugün Rusya karşısına mutlak galibiyet için çıkan Slovakya Milli Takımı da 4-3-3 şablonuyla sahadaydı. Galler karşısında kalelerinde gördükleri gollerin oluşumuna bakacak olursak 1’i yakın serbest vuruş diğeri ise rakibin organize hücumuyla ( Merkez ) gerçekleşmişti. Attıkları gole ise geriden oyunu kurarak organize bir biçimde 7 kısa ve net pas ile ulaşmışlardı.

Birinci Devre
Slovakya 2’ ve 3’ dakikalar içerisinde 2 kez duran top fırsatı yakaladı fakat etkili olamadı. Rusya oyunun başlarında geriden oyunu Dyzuba’ya doğru uzun paslarla kurmak istedi. Denemelerde ise başarılı olamadılar ve Slovakyalı oyuncular uzun pasları karşıladılar. Rusya topa sahipken Slovakya’lı oyuncular 4-1-4-1 dizilişini alarak savunma yaptı. 12’ dakikada kaleyi karşıdan gören bir uzak serbest vuruş kazanan Slovakya’lı oyuncular paslaşarak kullanmak istedi fakat sonrasında gelen şutta sonuç alamadı. İlk 15’ dakika sonrası genel bir yorum yapacak olursak, genelde orta alan mücadelesiyle geçen karşılaşmada çok net pozisyonlar olmadı. Ruslar 20’ dakikada ilk köşe vuruşunu sağ bölgeden kullanırken etkili olamadılar. Ayrıca sık sık sağ kanattan organizasyon denemesi gerçekleştirmek isteyen Ruslar 22’ dakikada etkili olarak Dyzuba ile gol fırsatı yakaladılar.

Kendi alanında kazandığı top sonrası 27’ dakikada karşı atağa çıkan Ruslar rakip kalede Smolov ile etkili oldular. Rakip kalede gol fırsatı ararken zaman zaman geride boşluklar veren Slovakya, Rusya’nın hızlı hücumlarla etkili olmasına neden oldu. Riskleri yine almaya devam eden Slovakya’lılar bu kez savunma çizgisi dengesiz yakalanan Ruslara karşı savunma arkasına atılan uzun pas sonucu Weiss ile golü buldu ve durumu 1 – 0’a getirdi. İlk yarının bitimine 5’ dakika kala sol bölgeden yakın serbest vuruş fırsatı yakalayan fizik kalitesi yüksek oyunculara sahip olan Ruslar bu duran toptan da sonuç alamadı. Bu kez ilk yarının bitimine 1 dakika kala rakip Slovakya sol bölge köşe atışı paslaşarak kullandı ve Hamsik’in topu taşıyarak sert ve düzgün vuruşuyla skoru 2 – 0’a taşıdı.

İkinci Devre
İkinci devre 2 takımın ilk yarıdaki oyun anlayışının benzeri şekilde geçti iki takım adına. Rusya zaman zaman kalabalık bir biçimde hücuma çıkıp gol aramak isterken Slovakya’lı oyuncular ise kaptıkları toplarla hızlı hücumla 3. golü aradılar. Disiplinli bir şekilde savunma yaparak rakibin geriden rahat oyun kurmasını istedi Slovakya oyuncuları. Rusya ise tüm riskleri alarak rakibin 2 golüne cevap vermek istedi. Ruslar 80’ dakikada gelişen sol kanat atağında Shatov’un getirdiği topta Glushakov golü ile farkı 1’e indirdi. Son dakikalara doğru kazandığı köşe vuruşunda ise tüm takım halinde hücuma çıktılar tüm hatlarıyla Ruslar golü ararken Slovakya’lı oyuncular kendi alanında skoru koruma adına savunma yaptılar. Karşılaşmaya +3 dakika uzatma verilirken tüm riskleri alan Rusya aradığı beraberlik golünü bulamadı ve karşılaşma Slovakya’nın 2 – 1’lik üstünlüğü ile sona erdi.