Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai ve yardımcılarının yöneteceği karşılaşma, 42 bin kapasiteli Stade de Bordeaux’da oynanacak. 

Katıldığı son 5 turnuvada final oynama başarısı kazanan ve son Dünya Kupasını müzesine götüren Almanya, yarı finale adını yazdırmak için sahada olacak. C Grubunu 2 galibiyet bir beraberlikle lider tamamlayıp, son 16’da Slovakya’yı 3-0 deviren Almanya, Joachim Löw önderliğinde galibiyet arayacak. Kadrosunda Thomas Müller, Mesut Özil, Mario Götze ve ülkemizde forma giyen Podolski ile Mario Gomez’i kadrosunda bulunduran Almanya, kupayı uzanan yolda, galibiyet için mücadele edecek. 

Antonio Conte yönetiminde sahaya çıkacak olan İtalya Euro 2012’de final heyecanı yaşamış ancak kupayı İspanya’ya kaptırmıştı. E Grubunu 2 galibiyet bir yenilgi ile lider tamamlayan İtalya, son 16’da İspanya’yı 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Stephan El Shaarawy gibi yıldızlarıyla yarı final için ter dökecek. 

Euro 2016 maçları 4K kalitesiyle TRT 1 ekranlarında!

Maç keyfini ve kalitesini arttırmak için ciddi yatırımlar yapan TRT 1, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası süresince 8 maçı 4K kalitesiyle yayınlıyor. Açılış, 4 Çeyrek Final, 2 Yarı Final ve Final maçları Türkiye’de şu anda 650 bin hanede bulunan ve 3 milyon izleyiciye ulaşan 4K teknolojisi ile yayınlanacak.

2015’te test yayınlarına başlayan TRT 4K; bu alanda Türkiye’de ilk, Dünya’da ise 3. kurulan yayın kuruluşu olma özelliğine sahip. Genellikle spor, sinema, belgesel ve en özel müzik konserleri yayınlayan TRT 4K, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maksimum teknolojiyi ve kaliteyi izleyicisiyle buluşturuyor. TRT 4K kanalı uygun Televizyon ve alıcılar ile Türksat uydusundan şifresiz olarak 12.615 MHz, H (Yatay), S/R 12500 parametrelerinde izlenebilecek. Türkiye’de 3 milyon adedin üzerinde olan TV pazarının bu yıl yüzde 30 oranında 4K olması bekleniyor.

EURO 2016 Keyfi, TRT 1 Youtube Kanalından da izlenebiliyor!

Ayrıca, TRT 1 izleyenleri, 10 Haziran-10 Temmuz arasındaki Euro 2016 karşılaşmalarının fragmanlarını, maç özetlerini ve her türlü maç görüntülerini TRT 1 YouTube kanalından eş zamanlı takip edebilecek. Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finali Fransa- İzlanda karşılaşması 2 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 22.00’de TRT 1 ekranlarından izlenebilecek.