İlk defa katıldığı turnuvada yarı finale kadar ilerleyerek büyük başarı gösteren Galler mi, yoksa kupaya hasret Portekiz mi gülecek? Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final karşılaşmaları, 6-7 Temmuz Çarşamba ve Perşembe akşamı saat 22.00’da oynanacak Portekiz-Galler maçıyla başlayacak. Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sona yaklaşılırken, Almanya ve Fransa arasındaki dev maç, finalin adını koyacak. 7 Temmuz Perşembe akşamı saat 22.00’da oynanacak Almanya-Fransa maçı, öncesi, devre arası ve sonrasında özel röportajlar ve konuklarla TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak.

EURO 2016 !PORTEKİZ GALLER MAÇI 
Lyon’daki 60 bin kapasiteli Stade des Lumieres’de oynanacak maçı, Alman hakem Felix Brych ve yardımcıları yönetecek. İlk kez bir resmi maçta karşılaşacak takımlar, finale çıkmak için ter dökecek. 

Turnuvanın sürpriz takımlarından Galler, ilk kez katıldığı turnuvada yarı finale yükselerek büyük başarı elde etmişti. B grubunda İngiltere, Slovakya ve Rusya’nın önünde, 6 puanla lider olan Galler, son 16’da Kuzey İrlanda’yı 1-0’lık skorla geçmiş, çeyrek finalde ise Belçika’yı 3-1’lik skorla devirmişti. Gareth Bale’in sırtladığı takım, Fransa’nın ardından, 10 golle, turnuvanın en çok gol atan ikinci takımı. Ayrıca şutlarını %20’lik oranla gole çeviren Galler, İzlanda’nın ardından en yüksek yüzdeye sahip ikinci takım olarak dikkat çekiyor. 

Cristiano Ronaldo, Quaresma ve Nani gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Portekiz 7. kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonasında 4. defa yarı final heyecanı yaşayacak. F Grubunu 3 puanla en iyi üçüncü olarak tamamlayan Portekiz, son 16 turunda Hırvatistan’ı, çeyrek finalde ise Polonya’yı devirerek adını yarı finale yazdırmıştı. Almanya’nın ardından turnuvanın en çok pas yapan ikinci takım olan Portekiz, turnuvada sahaya çıktığı 5 maçın tamamında, 90 dakika sonucunda sahadan beraberlik ile ayrıldı. Hırvatistan’ı uzatmalarda, Polonya’yı ise penaltı vuruşları sonrasında eleyen Portekiz, kupa hasretini gidermek için sahada olacak. 

Portekiz-Galler arasındaki Euro 2016 yarı final maçı 6 Temmuz Çarşamba akşamı saat 22.00’da TRT1 ve TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak. Maç öncesi, devre arası ve maç sonrasında deneyimli spikerler, özel konuklar ve röportajlar ile heyecanı an be an TRT ekranlarından takip edebilirsiniz.

EURO 2016 ALMANYA FRANSA MAÇI
Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sona yaklaşılırken, Almanya ve Fransa arasındaki dev maç, finalin adını koyacak. 7 Temmuz Perşembe akşamı saat 22.00’da oynanacak Almanya-Fransa maçı, öncesi, devre arası ve sonrasında özel röportajlar ve konuklarla TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak.

Marsilya’daki 68 bin kapasiteli Stade Velodrome’da oynanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Nicola Rizzoli ve yardımcıları yönetecek. Karşılaşmanın galibi; Portekiz-Galler arasında oynanacak yarı final karşılaşmasının galibiyle finalde eşleşecek takımlar olacak. 

Daha önce kupayı 3 kez kazanan Panzerler, 2014 Dünya Kupası’nın ardından bir büyük turnuvayı daha şampiyon tamamlamak için, final yolundaki en büyük engeli geçmek zorunda. C Grubunu lider tamamlayan Almanya, son 16 turunda Slovakya’yı 3-0 devirmiş, çeyrek finalde ise normal süresi 1-1 tamamlanan İtalya’yı penaltı vuruşları sonucunda geçerek ve adını yarı finale yazdırmıştı. 

Ev sahibi Fransa ise; 1984’te olduğu gibi, ev sahibi olduğu turnuvayı kupayla taçlandırmak istiyor. Daha önce kupayı iki kez müzesine götüren Fransa, adını finale yazdırmak için sahada olacak. A Grubunu lider tamamlayan Horozlar; son 16’da İrlanda Cumhuriyeti’ni 2-1, çeyrek finalde İzlanda’yı 5-2’lik skorla devirerek adını yarı finale yazdırmıştı. 

Turnuvanın en golcü takımı Fransa, turnuva boyunca sahaya çıktığı 5 maçta, 4 galibiyet bir beraberlik ile sahadan ayrılmış ve rakip fileleri 11 kez havalandırmıştı. Aynı zamanda turnuvanın gol krallığı yarışında da 4 golle Antoine Griezmann önde gidiyor. Almanya ise turnuvanın en çok pas yapan takımı olarak dikkat çekiyor. 

Müller, Mesut, Götze, Hummels, Draxler, Gomez gibi yıldız oyuncuları olan Almanya’nın karşısında; Griezmann, Giroud, Pogba, Martial, Payet gibi yıldızlardan oluşan kadrosuyla Fransa sahada olacak. Almanya ile Fransa arasında oynanan son resmi maç 2014 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasıydı. Karşılaşma Almanya’nın 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 

Dev maç, 7 Temmuz Perşembe akşamı saat 22.00’da TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak. Karşılaşma öncesi saat 21.20’de ‘’Maça Doğru’’ özel yayını ile başlayacak heyecan; özel yorumcular, röportajlar ve deneyimli spor spikerlerinin sunumuyla TRT ekranlarından evlerinize ulaşacak. 

Yarı final ve final maçları 4K kalitesiyle TRT 1 ekranlarında!
Maç keyfini ve kalitesini arttırmak için ciddi yatırımlar yapan TRT 1, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası süresince 8 maçı 4K kalitesiyle yayınlıyor. Yarı Final ve Final maçları Türkiye’de, şu anda 650 bin hanede bulunan ve 3 milyon izleyiciye ulaşan, 4K teknolojisi ile yayınlanacak. Daha önce açılış maçını ve çeyrek final maçlarını 4K kalitesiyle ekrana getiren TRT 4K, kaliteli ve yüksek çözünürlüklü 4K yayınları ile yarı final ve final heyecanını evlerinize taşıyacak. 

2015’te test yayınlarına başlayan TRT 4K; bu alanda Türkiye’de ilk, Dünya’da ise 3. kurulan yayın kuruluşu olma özelliğine sahip. Genellikle spor, sinema, belgesel ve en özel müzik konserleri yayınlayan TRT 4K, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maksimum teknolojiyi ve kaliteyi izleyicisiyle buluşturuyor. TRT 4K kanalı uygun Televizyon ve alıcılar ile Türksat uydusundan şifresiz olarak 12.615 MHz, H (Yatay), S/R 12500 parametrelerinde izlenebilecek. Türkiye’de 3 milyon adedin üzerinde olan TV pazarının bu yıl yüzde 30 oranında 4K olması bekleniyor.