İngiltere'de 4 eski futbolcu, altyapıda cinsel istismara uğradıklarını BBC'te açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında İngiltere çalkalanmıştı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bu olayların üzerine önemli bir açıklama yaparak 103 sayfalık faaliyet raporunun ilk maddesini Esenlik ve Çocuk Koruma Programı'na ayırdıklarını, altyapılardaki çocuk istismarına son vermek için bir dizi önlem aldıklarını söyledi.

"CİNSEL İSTİSMAR BİR HAYLİ FAZLA"
"TFF'de göreve gelir gelmez, bu konuyla ilgili bir birim oluşturulması talimatını verdim" diyen Terim, şöyle devam etti: "Bu projeyi uygulamaya başladığımızda çok daha zor, büyük ve derin bir sorun ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Fiziksel ve duygusal istismardan daha önemlisi cinsel istismar da bir hayli fazla... Kulüpler ve bakanlıkların yanı sıra İstanbul Üniversitesi ile de işbirliğimiz var. İstismara meyilli tüm antrenör, idareci ve yöneticileri takip edip sistemin dışına almaya kararlıyız" diye konuştu.

Fatih Terim, futboldaki taciz vakalarıyla ilgili şok bilgiler paylaştı
Terim, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen birçok olaydan haberimiz oldu. Ayrım gören çocuk sporcular... Cinsel içerikli sohbetler... Fiziksel, duygusal ve hatta cinsel taciz olaylarına el koyduk. Adli makamlara intikal eden vakalar bile oldu. Yargıya intikal etmiş 10'dan fazla olay var, soruşturulan davalar var. Bir ihbarda adı geçen bir antrenör şu an firari durumda, yurt dışına kaçtığını duyduk" diye konuştu.