Fenerbahçe'nin yıldızı Robin Van Persie'nin eşi Bouchra, eşinin sağlık durumu, performansı hakkında açıklamalarda bulundu. 

İşte Bouchra'nın Van Persie hakkında söyledikleri,
"Robin 18 yaşındayken, Feyenoord'da oynadığı zaman Fenerbahçe ile karşılaştığı maçtan önce beni arayarak; "Ben burada oynamak istiyorum" dedi. 2002 yılında şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile karşılaşan Feyenoord'ta Kadıköy'deki maça 18 yaşındaki bir genç futbolcu olarak yedek çıkan Van Persie, oldukça heyecanlanmış ve taraftarın etkisinde kalmıştı. o günleri anlatan eşi; "Robin, Kadıköy'deki taraftarı ve heyecanı gördükten sonra ben burada oynamak istiyorum. Bir gün mutlaka buraya geleceğim dedi" şeklinde konuştu. 

"Robin formayı alacaktır" 
"Robin, şu sıralar sakatlığı ve form düşüklüğü nedeniyle üzgün ama eve gelince işini dışarıda bırakıyor. Bize yansıtmıyor. O çok hırslı birisi, her zaman oynamak istiyor. Çok çalışıp yeniden formayı kapacak, takımına faydalı olacaktır. Dediğim gibi Robin çok profesyonel. O evde çocukların babası , benim eşim. İşini ise dışarıda bırakıyor. Tabii ki bazen iş de konuşuyor ama bütün niyeti daha iyi oynamak.''