Beşiktaş Dernekleri'nin buluştuğu "üyelerle buluşma kahvaltsı" nda Fikret Orman medya mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, başkanlık döneminde birçok zorluklarla karşılatığını ve bu zorlukları teker teker aştıklarını belirtti. Göreve geldiği dönemde eski yönetimin borçlarını ödediğini belirten Orman;

"4 yıl önce göreve geldiğimizde acaba kayyuma mı gideceğiz, Avrupa'dan men mi edileceğiz diye bir ortam vardı. Camia olarak çok büyük bir moral çöküntüsü içindeydik. Bunları sürekli anlatmamın sebebi nereden nereye geldiğimizi bilelim diyedir. O zamanlar eski yönetimin yaptığı uzun süreli kontratların paralarını bile biz ödedik. Quaresma'nın 7 milyonunu biz ödedik. Ernst'in Sivok'un, Zapotocny'nin paralarını biz ödedik. Şimdi geldiğimiz durumu herkes görsün, bilsin diye anlatıyorum bunları" dedi.

Türk Telekom Arena yapılırken işçiler yolları kesti

Orman, Vodafone Arena'yı inşa ederken aynı zamanda yeniden bir takımda inşa ettiklerini belirtti. Konuşmasına şöyle devam eden Başkan;

"Sponsorluk geliri olarak ve stat geliri olarak artık çok üst düzey noktalara geleceğiz. Rakiplerimizden çok çok daha fazla sponsorluk anlaşmalarına imza atıyoruz. Hem stat yapıyoruz, hem borç kapatıyoruz, bir yandan da bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Transfer de yapıyoruz. Bunların hepsi bedava olmuyor. Türk Milli Takımı'nın ve Alman Milli Takımı'nın gollerini atan oyuncuları, sokaktan geçerken kendi kendine bu takımın kapısından içeri girmediler. Bunların hepsi parayla oluyor. Galatasaray'ın stadı yapılırken işçiler yolları kestiler, paralarımızı alamıyoruz diye. Siz hiç duydunuz mu Vodafone Arena'da paralar ödenmiyor, işçiler yolara çıktı diye duydunuz mu'' dedi.