Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 360 TV'de yayınlanan Telegol programında önemli açıklamalara değindi.

Fikret Orman'ın, Serhat Ulueren'e verdiği cevaplar;

SIRA DİĞER BRANŞLARDA
Beşiktaş'ı aldığımız süreç zor bir süreçti. Zor bir noktadan başladık. O süreçteki en güzel giden ekip de basketbol takımıydı. Gelir gelmez 3-4 kupa aldık, şampiyon oldu. Ama ondan önceki şampiyonluk 74 yılında. Bizim önceliğimiz futbol. A takım, statla ilgili yatırımları yaptık ve sona doğru geldi. Vodafone Arena açıldıktan sonra basketbol ve diğer amatör şubelere daha çok yatırım yapacağız.

ŞAMPİYONLUKLARIMIZ ALINDI
Beşiktaş çok şampiyonluklar kaybetti ve o dönemlerde de ispat edilemeyen teşvik primleri oldu. Aziz Yıldırım da verdiği örnekler vardı. Onlar Beşiktaş maçları. Hediyeler verildiği rivayet edilir. Ahlaki olarak bunlar her zaman suçtur. Birilerine şike yapmak suçtur. İlla hapse girmeye gerek yok. Bu yüzden Beşiktaş için şerefli ikincilikler daha önemlidir. Bizim iki efsane başkanımız var biri Baba Hakkı, diğeri Şeref Bey. Şerefinle oyna Hakkınla kazan mottosunu yarattık. Bu sayede bir kültürü yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bu sözler tüm tesislerimizde yer alır.

"Şampiyonluklar geldi geldi, elimizden gitti. Hak etmediğimiz şekilde elimizden alındığını düşünüyorum ve bu bize çok acı verdi. Galatasaray’ın 8-0’kık Ankaragücü maçı da buna bir örnektir. Ama polemik yaratmak istemiyorum, bunlar geride kaldı. Şu anda bir camia ile karşı karşıya kalmak istemiyorum. Bunlar çok tartışıldı, kamuoyunun bildiği şeyler.”