Samuel Eto’o, Vakfın 10. Yıl kutlamaları kapsamında Türkiye'de de bir ilki gerçekleştiriyor. Aralarında Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Eden Hazard, Totti, Michael Essien, Xavi, JayJay Okocha, Pierre Emerick, Aubameyang, Iniesta ve Arda Turan’ın da bulunduğu çok sayıda yıldız futbolcu, Afrika’daki çocukların sağlık ve eğitim masraflarına destek olmak için Türkiye'ye geliyor.


Dünyaca ünlü futbolcular, Türk karması ile 16 Temmuz'da Antalya Arena'da özel bir maç yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle oynanacak karşılaşmanın Türk turizmi açısından çok önemli bir etki oluşturacağı öngörülüyor. 
Karşılaşmayı, 33 bin kişinin izlemesi bekleniyor.


Eto’o Vakfı Kara Kıta Afrika’da çocukların yüzünü güldürüyor

Antalyaspor’un yıldız oyuncusu Samuel Eto'o, sahada hak ettiği hayranlığın yanı sıra sosyal yardım çalışmalarıyla da takdir topluyor. Yıldız futbolcu kendi adıyla kurduğu Eto’o Vakfı aracılığıyla, sağlık, eğitim ve spor alanında Afrika kıtasındaki çocukların gelişimi için çalışmalar yürütüyor. Minimum sağlık ve hayatta kalma koşullarının sağlanması, sosyal entegrasyon için kaliteli eğitimin sunulması, eğitim bursları, kültürel faaliyetler ve çocukların spor becerilerini destekleme Vakfın en önemli uğraşları arasında yer alıyor. 

Sosyal haklardan mahrum çocukların toplumda bir yer edinmesi için çabalayan Vakıf, Kara Kıta’da önemli projeleri de hayata geçiriyor. Ağız sağlığı bakımından sağlıklı okullar yaratılması, Kamerun’da ameliyatı zor yapılan önemli hastalıklardan mustarip çocuklara tıbbi destek sağlanması, HIV/AIDS konusunda farkındalık yaratılması, hastane ve kliniklere tıbbi ekipman alımlarının sağlanması sağlık alanında yapılan çalışmalardan bir kaçı.


Eğitim alanında da çok önemli çalışmalar yürüten vakıf, yetenekli gençlerden oluşan “Fundersport gençleri” için ücretsiz spor eğitimi veriyor. Vakıf, üniversite öğrencilerine burslar, okullara eğitim için bilgisayar ekipmanı temini, yetenekli genç oyunculara daha iyi eğitim ve daha çok fırsat sunmak amacıyla ABD ve Fransa’daki üniversitelerle ortaklık kurma gibi çok sayıda önemli faaliyeti de hayata geçirmiş durumda.

Dünya Yıldızlarını Antalya’daki karşılaşmada buluşturacak

Samuel Eto'o’nun ev sahipliğindeki organizasyon için 16 Temmuz akşamı da Regnum Carya Golf&Spa Resort’da, dünya ve Türk futbolunun en ünlü yıldızlarının yanı sıra seçkin bir davetli topluluğunun katılacağı bir de gala düzenlenecek.