TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın uzun senelerdir borç yükünü çevirmeye çalışan ancak finansal kasvetlerin ağırlığını her geçen gün daha fazla paydan kulüpleri düzlüğe çıkarmak ismine dev bir proje geliştirdi.

Türk futbolu için tarihi bir adım atan TFF ve Türkiye Barolar Birliği'nin başlattığı bu proje uzun vadede kulüplerin mali krizden kurtarılmasına kastediyor.

TFF Başkanı Demirören ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Aydın'ın imzalarını taşıyan söylemede tarihi proje genel hatlarıyla şu biçimde özetlendi: "Yalnızca atletik hünerlerin değil, yönetimsel ve mali aktifliğin de dahil olduğu bir tamlık içinde idarenmesi gidişatında futbolun ekonomiye sağlamakta olduğu katkının sürdürülebilir olacağı düşünülmektedir. Futbolun bir sanayi olduğu aslından hareketle uzun vadeli strateji ve maksatlar daha ehemmiyet kazanmaktadır. Bu çerçevede; Türkiye Futbol Federasyonu TFF ve Türkiye Bankalar Birliği Türkiye Barolar Birliği, beynelmilel norm ve standartların da dikkate alındığı, futbol kulüplerinin sıkılaştırılmış mali kaideler çerçevesinde idarenmesinin temel olacağı bir çalışma başlatmıştır. Bu çalışmanın doğru esaslarda kurgulanması için alakalı tüm taraflarla görüşmeler sürdürülmektedir. Türkiye Barolar Birliği, futbol kulüplerinin yoğun ilişkide olduğu finans sektörünü temsilen proje içinde yer almaktadır. Alakalı tarafların katılımı ile sürdürülmekte olan bu çalışma, kulüplerin mali alt yapılarının kuvvetlendirilmesi, faaliyetlerini kendi kazançları üzerine kurmaları, kazanç/gider balanslarını daha sıhhatli kurarak sürdürülebilir mali performansa sahip olmalarını kastetmektedir. Milli ve Beynelmilel platformda atletik zaferin kesintisizliği için mevzubahisi mali kaideler ile kulüplerin mali yapıları kuvvetlendirilirken daha sıhhatli bilançoya sahip olmaları ve bankacılık sektörü ile daha aktif bir ilişkinin kuruluşu da kastedilmektedir. Kulüplerimizin yeni transfer yarıyılında da sıkı mali disiplin çerçevesinde hareket edilmesini teşvik edici biçimde, mevcut bütçeleri içinde kalınmasının kastedildiği bu çalışmanın ayrıntıları zaman içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Nergis koklamak 1 TL

Daha az prim ödeyerek nasıl emekli olunur?

VAR olmasa puan gidişatı nasıl olurdu?