Londra Olimpiyatlarında 1500 metre koşusunda Aslı Çakır Alptekin'in ardından yarışı ikinci tamamlayan Gamze Bulut'un biyolojik pasaportunda anormal değerlere rastlandı. IAAF'ye verdiği savunma yeterli bulunmayan Gamze Bulut doping yaptığını kabul ederse 2 yıl etmezse 4 yıl ceza alacak.

Uluslararası Atletizm Federasyonu, Londra Olimpiyatları’nda elde ettiği ikinciliğin ardından çıktığı yarışlarda başarısız sonuçlar elde eden 1992 doğumlu Gamze’yi yakın takibe almıştı.
 
Gamze Bulut, yapacağı savunmanın ardından eğer kendini aklayamazsa Türkiye 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metre kadınlarda kazandığı 2 madalyayı da kaybetmiş olacak.

ÜÇ AYRI TESPİT VAR 

2012 yılında Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda 1500 metrede iki gümüş madalya kazanan ancak daha sonra aynı başarıyı tekrarlayamayan milli atletin, 2011, 2012 ve 2015 yıllarında yapılan testler sonucunda kan değerlerinde anormallikler tespit edilmiş ve savunması istenmişti. Birlikte koştuğu Aslı Çakır Alptekin’in de dopingli çıkması sonucu olimpiyat altın madalyasını alma ihtimali doğan milli atlet, böylece hem 2012 Londra madalyasını, hem de Avrupa Şampiyonası gümüşünü kaybedecek.

CEZMİ OR’DA KOŞACAKTI 

2012 Londra’dan sonra uzun süre yarışmayan, 2014’te katıldığı Avrupa ve Dünya Salon atletizm şampiyonalarında başarısız olan Gamze Bulut, yaşadığı sakatlıkların derece koşmasına engel olduğunu öne sürmüştü. Bir süredir yeniden antrenman yapan Bulut, 2 hafta sonra Cezmi Or yarışlarında baraj geçmek için piste çıkmaya hazırlanıyordu.