TÜRKİYE Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe'yi kutlamak gerektiğini ifade ederek, "Umarım gelecek senelerde Türkiye'den bir takım bu kupayı alır" dedi.

Fenerbahçe'nin CSKA Moskova'ya 101-96 mağlup olduğu Turkish Airlines Euroleague finalini 'ya değerlendiren Türkoğlu, uzatmalarda kupayı CSKA Moskova'ya kaptıran Fenerbahçe için çok üzgün olduğunu belirterek, "Sonuçta bir emek sarf ediliyor. Son dakikaya kadar mücadele edildi, ama kaybeden biz olduk. İnsan üzülüyor tabii" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi kutlamak gerektiğini vurgulayan Hidayet Türkoğlu, "Bu zamana kadar çok iyi mücadele ettiler. Final maçını da iyi götürdüler, ama son toplarda CSKA gibi tecrübeli takımlar daha avantajlı oluyorlar. İlk yarı kötü oynayıp maçı uzatmalara götürdüğü için Fenerbahçe'yi kutlamak gerek" ifadesini kullandı.

Geçen sene Fenerbahçe'nin dördüncü olduğunu hatırlatan Türkoğlu, "Bu sene finale çıktılar, bu bile büyük başarı. İnşallah seneye daha iyisini yaparlar. Bu, bizim basketbolda ne kadar ileriye gittiğimizi gösterir. Umarım gelecek senelerde Türkiye'den bir takım bu kupayı alır" dedi.

Maçın uzatma bölümündeki tartışmalı hakem kararlarını da değerlendiren Hidayet Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Ben sporculuk hayatımda da, şu anda da hakem ile ilgili konuşmadım. Maç içerisinde her sporcunun hata yaptığı kadar hakemler de yapabilir. Pozisyonları incelememiz gerekiyor. İnşallah bir dahaki sefere diyorum. Geçmiş olsun Fenerbahçe'ye. İnşallah gelecek sene daha iyisini yaparlar"