Çocukları ve gençleri basketbol oynamaya teşvik ederek kötü alışkanlıklardan uzak tutan “Oyunda Kal” platformu, 14 Haziran’da Hırvatistan’ın Vukovar kentindeki basketbol sahası açılışını gerçekleştirdi. Savaş yıkıntıları nedeniyle halen kısıtlı spor olanaklarına sahip kentteki gençlere kazandırılan sahanın açılışını Vukovar Belediye Başkanı Ivan Penava, Doğuş Grubu Bölge Direktörü Burak Baykan, Darüşşafaka Doğuş İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve “Oyunda Kal” platformu elçisi İbrahim Kutluay, Doğuş Holding Toplumsal İlişkiler Müdürü Selin Koçak, Euroleague Basketbol Elçisi Matjaž Smodiš ve yerel basketbol kulüplerinden 3 genç oyuncu gerçekleştirdi.

Oyunda Kal platformu bugüne dek yurtiçinde ve yurtdışında toplam 51 basketbol sahasını yeniledi. Platformun yurtdışındaki dördüncü projesi olan Vukovar Belediyesi’ne ait sahanın açılışında, bölgede yaşayan gençler İbrahim Kutluay, Smodiš ve Rimac gibi profesyonel basketbolcularla spor yapma şansını buldu. Törende, gençlere formalar ve basketbol topları hediye edildi.

Açılış konuşmasında Doğuş Grubu’na teşekkürlerini sunan Vukovar Belediye Başkanı Ivan Penava, gençlerin ihtiyaçlarının farkına varılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Basketbola olan aşkının nasıl başladığını anlatarak gençlere ve diğer konuklara ilham verici bir konuşma yapan Darüşşafaka Doğuş İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve “Oyunda Kal” platformu elçisi İbrahim Kutluay sözlerine şöyle devam etti:

“Çevresel imkânlar ne olursa olsun, özellikle gençler arasında, spora duyulan heves eşsiz bir duygudur. Biz de, Doğuş Grubu olarak “Oyunda Kal” platformumuzla sosyal statüsü ve imkânları ne olursa olsun gençlerin spora olan heveslerinin artarak sürmesini ve sportif bir kişilikle hayata sarılmasını hedefliyoruz. Türkiye’de 47, yurtdışında ise Vukovar ile beraber 4 saha yeniledik. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumanın en iyi yollarından biri olan sportif faaliyetleri desteklemenin çok önemli bir sosyal sorumluluk olduğunun farkındayız. Bu kapsamda, yenileyerek bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz saha ile buradaki gençlerin daha iyi imkânlarla spor yapmasını sağlayacağız.”


Oyunda Kal hakkında
Doğuş Grubu’nun Şahenk İnisiyatifi çatısı altında yürüttüğü Oyunda Kal, gençleri basketbola yönlendirerek zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk platformu. Platform, çocukları takım oyunuyla tanıştırarak rekabeti, kaybetmeyi ve kazanmayı oyun oynayarak öğrenmeye teşvik ediyor. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da zarar görmüş basketbol sahalarını, kırık potaları ve zeminleri onaran veya yenilerini inşa eden Oyunda Kal, Euroleague One Team işbirliğiyle de sahaları yenilenen okulların beden eğitimi hocalarına koçluk eğitimi vererek spor eğitiminin en üst düzeyde olmasına katkıda bulunuyor. Oyunda Kal, bugüne dek 4 ülkede 28 şehirde 51 saha yeniledi ve toplamda 38.000 çocuğa ulaştı.