Madrid'in El Pardo ilçesindeki Krallık Sarayı'nda tertip edilen merasimde, Kültür ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Spor Üst Konseyi tarafından tanımlanan 2017 Milli Spor Mükâfatleri ibraz edildi.

İspanya Kralı 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, babası Kral Juan Carlos ve annesi Kraliçe Sofia'nın verdiği mükâfatlarda, tenisçi Rafael Nadal, Manchester United'da forma giyen futbolcu Juan Mata ve Real Madrid'de oynayan Kosta Rikalı kaleci Keylor Navas gibi adlar mükâfat alan sporcular arasında yer aldı. 

2017 senesinde dünya klasmanında yine 1. sıraya çıkmasından dolayı "En İyi Sporcu" mükâfatına layık görülen Nadal, Avusturya Sarih Tenis Turnuvası'na katılacak olmasından dolayı merasime iştirak etmedi.

2010 senesinden bu yana İspanyol kulüplerinde yer alan ve 2014'ten itibaren Real Madrid formasını giyen 32 yaşındaki Kosta Rikalı kaleci Navas ise "İberya-Amerika Cemiyetleri" mükâfatını Kral 6. Felipe'nin elinden aldı.

İngiltere'nin Manchester United ekibinde oynayan Juan Mata da "Common Goal" ismiyle başlattığı ve futbolcuların hasılatlarının yüzde 1'ini affettiği sosyal dayanışma teşebbüsünden dolayı mükâfata layık görüldü. 

İspanya'da 2017'nin en iyi sporcuları arasında bayan atlet Maria Vicente, bayan karateci Sandra Sanchez, golfçü Jon Rahm gibi adlar da öne çıktı.

Dikkat parasız dağıtıyorlar!

Ünlü oyuncunun gençlik hali şaşırttı

İnanılmaz vaka: Yanlış adrese gitti ve...