Seda Kansuk, 30 Nisan Cumartesi günü Buca Yapı Seramiksan sponsorluğunda İzmir Çeşme’den Yunanistan Sakız Adası’na yüzerek geçecek.

Geçtiğimiz yıl 18 saat yüzerek Manş denizini geçen açık deniz yüzücüsü Seda Kansuk, bu yıl da Çeşme’den Sakız Adası’na yüzerek geçmeye hazırlanıyor.

Buca Yapı Seramiksan sponsorluğunda ve Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türk Yunan İşadamları Derneği Başkanı Nikola Hacudi’nin katkılarıyla 30 Nisan Cumartesi sabahı saat 07:00’de Çeşme Limanı’ndan çıkış yapacak olan Seda Kansuk, parkuru tahminen 2,5 saatte tamamlayacağını öngörüyor.

Son hazırlıklarına devam eden Seda Kansuk, bu proje için “Amacım, böyle bir parkuru Türk yüzücü camiasına kazandırmak. Hiç yapılmamış bir organizasyon. Aslında iki yaka birbirine çok yakın. Her iki yakadaki insanlar kadar kıtaların da birbirine çok yakın olduğunu göstermek önemli bir konu. Yüzme sporuna yeni bir parkur kazandırırken, aynı anda dostluk kapısını da açmış olacağız. Bu projede başta Çeşme Kaymakamı Sayın Mustafa Erkayıran ve Türk Yunan İşadamları Derneği Başkanı Nikola Hacudi’ye bana inanarak destek verdikleri için; beni her anlamda yalnız bırakmayıp sponsorluğu üstlenen, sporu desteklediği için de bende ayrı bir yeri olan Buca Yapı Seramiksan’a ayrıca teşekkür ederim. 30 Nisan sabahı Türk-Yunan kıyılarını bir araya getirirken, aslında iki ülkenin kıyılarının da insanları kadar birbirine ne kadar yakın olduğunu hep birlikte göreceğiz.” dedi.