İzmir'de Karabağlar Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlediği “Bağımsızlık Koşusu”, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.İZMİR (İGFA) - Üçkuyular Fahrettin Altay Metro çıkışından Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı'na dek süren 4.5 kilometrelik koşuya 1134 kişi katıldı. Tüm katılımcılara 19 Mayıs tişörtleri armağan edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun başlama işaretinin ardından kıyasıya mücadele eden sporculara, VosVos Kamp İzmir Fun Clup ve Türkiye Motosiklet Kulübü (TÜRKMOK) üyeleri de araçlarıyla eşlik etti. Fahrettin Altay Meydanı’ndaki başlama törenine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da katıldı.

Startın ardından Uğur Mumcu Parkı'na geçen Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi Spor Okulları'nda eğitim gören sporcuların gösterilerini izledi. Daha sonra Bağımsızlık Koşusu'nun ödül töreni yapıldı.

Törene aralarında Türkbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör'ün de olduğu siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda genç, aileleriyle birlikte katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 19 Mayıs'ta ateşlenen meşalenin yanmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Samsun'da atılan o anlamlı adım, bir ülkenin bağımsız, kendi iradesiyle yaşamasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan sonra da Cumhuriyeti ülkenin geleceği olan siz gençlere emanet etmiştir. Sizlerin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni çok iyi bilmesi ve içeriğini kavraması gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacak, Kuvayi Milli ve bağımsızlık ruhuyla yaşatmaya devam edecek olan sizlersiniz” diye konuştu.

Törenin sonunda, Bağımsızlık Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri Başkan Selvitopu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

8 dalda düzenlenen yarışmada, ilk üçe girenler altınla ödüllendirildi.