İspanya 1.  Futbol Ligi'nde (La Liga) 2015-2016 sezonunun şampiyonu  Barcelona, büyük sevinç yaşadı.

Granada'yı Nuevos Los Carmenes Stadı'nda 3-0 yenerek tarihinde 24. lig şampiyonluğunu kazanan  Barcelona'da futbolcular, teknik kadro ve taraftarlar birlikte eğlendi.

Maçın bitiş düdüğünün ardından güvenlik görevlilerini geçen yüzlerce taraftar tribünlerden sahaya atlayarak futbolcuların sevincine ortak oldu. Kalabalık nedeniyle sevinci yarım kalan futbolcular ise soyunma odasına girmelerinden 15 dakika sonra tekrar sahaya çıkarak, bu kez güvenlik koridoru altında şampiyonluğu kutladı.

Basın toplantısında konuşan Barcelona Teknik Direktörü  Luis Enriqıe, "Tüm sezon çok üst düzeyde oynadık. Bu kupanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hassas dönemleri aşmayı bildiğimizi gösteriyor. Kulüp, ailelerimiz ve taraftarlar adına çok memnunuz. Şimdi kutlamaların ardından gelecek hafta oynayacağımız ikinci kupa finaline konsantre olmalıyız." dedi.

Başarılı bir sezon geçirdiklerini kanıtlayan bir kupa elde ettiklerini söyleyen  Luis Enrique, "Şimdi bunun zevkini çıkarmalıyız ve neden bu kadar zorlandığımızın değerlendirmesini yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Futbolcular keyifli

La Liga'da 40 golle gol krallığına ulaşan  Luis Suarez de "Adil bir şekilde şampiyon olduğumuzu gösterdik. Zorlandık ama Barça bunun için, zorlukları aşıp kupa kazanmak için var. Çok iyi bir şekilde sezonu tamamlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.