Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile denetimli serbestlik yükümlüsü gençler için düzenlenen ‘Dorukta Bir Gençlik’ projesi kapsamında kayak eğitimi gören suça sürüklenen çocuklara kayak sertifikaları verildi.KAYSERİ (İGFA) - ‘Kayseri’de suça sürüklenen (SSÇ) 12 çocuğa iki günlük verilen kayak kursunu başarıyla tamamlayan çocuklar, Kayseri İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Erciyes Kamp Merkezi’nde düzenlenen törenle madalya ve sertifikalarına kavuştu.

Sertifika ve madalya törenine Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, protokol üyeleri katıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, bir spor becerisi ve disiplin kazandırma amacıyla çocuklara kayak eğitimi verildiğini kaydederek spor ve eğitim faaliyetleri ile çocukları ve gençleri topluma yeniden kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması, belgelenmiş olan eğitim ve iyileştirme programlarına katılmalarının sağlanması ile onlara maddi ve manevi destek vermek için periyodik toplantılar düzenlendiğini belirten Başsavcı Akın, "Erciyes bölgesinde de bu sene hem kayak öğrensinler, hem de bir disiplin elde etsinler istedik. İnsanları yeniden topluma kazandırmada sportif ve eğitim faaliyetlerinin yeri gerçekten inkar edilemeyecek boyuttadır” dedi.

Protokol konuşması sonrası, kayak kursunu tamamlayan çocuklara protokol üyeleri tarafından madalya ve sertifikaları takdim edildi.