Golden State Warriors'a yenileren serinin 3 - 3 olmasına engel olamayan Oklahoma City Thunders'ın yıldız oyuncusu Kevin Durant serinin son maçı hakkında konuştu.
 
Bütün ibreler Oklahoma City Thunder'dan yanayken bu sonuçla ibreler Golden State Warriors lehine dönmeye başladı. Bu gece ise serinin yedinci maçı oynanacak ve kazanan takım 2016 NBA finallerinde Cleveland Cavaliers'ın rakibi olacak.
Takımın kaptanı Kevin Durant de, altıncı maç sonrasında bazı açıklamalarda bulunmuştu. Dün de antrenmandan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kevin Durant, özellikle yedinci maç hakkında konuştu: "Sahada, cenazedeki gibi, cenaze seramonisindeki gibi yürürsek, zaten kaybetmiş oluruz"
Özellikle altıncı maçta gösterdiği kötü şut performansıyla eleştirilen ve hatta maçın kaybedilmesindeki sorumlu olarak görülen Kevin Durant bu konuya da değindi. Durant, "Oyunun hücum yönünde endişe etmenize gerek yok çünkü ben iyi bir skorerim. Geçtiğimiz maç nasıl o kadar düşük yüzdeyle oynadığımı merak ediyorsunuz. Ben tabii ki de, çıktığım her maçta kusursuz oynayacağımı, çıktığım her maç mükemmel şut atacağımı söylemiyorum, söylemem de. Ama kötü oynamamak için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim" sözlerini sarf etti.
Kevin Durant ayrıca, "Biz kendimiz için üzülemeyiz. Çünkü Warriors bize üzülmeyecek. Kimse bizim için üzülmeyecek. Bu oyunun bir parçası. Kaybettiğimiz için üzgündük evet ama bunu bir kenara bırakıp yedinci maç için tamamen hazır olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.