37 yaşındaki Bryant’ın son kez forma giydiği maçta LA Lakers, Batı Konferansı’nda play-off mücadelesi veren Utah Jazz’ı 101-96 yendi. Bryant maçta 60 sayı attı ve adına yakışır bir performans ile parkelere veda etti.

Efsane isim bu istatistikle beraber iki rekorun birden sahibi oldu. Kobe, NBA'de bu sezon bir maçta en fazla sayı atan isim oldu. Bunun yanında jübilesinde en çok sayı atan oyuncu olarak tarihe adını altın harfler ile yazdırdı.

Kobe Bryant'ın maç sonrasında ki veda konuşmasında şunları söyledi:

“20 yılın nasıl geçtiğine inanamıyorum. Koyu bir Lakers taraftarı olarak yetiştirildim. Bu takıma katılmayı ve 20 yıl bu takımda oynamayı hayatımda hiçbir şeye değişmem. Hayallerimi gerçekleştirmiş oldu. Bu süreçte bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bana verdiğiniz motıvasyon için taraftarlarıma minnettarım… Her zaman kalbimde olacaksınız. Takım arkadaşlarıma bana verdikleri destek, aileme de gösterdikleri fedakarlık için çok çok teşekkür ederim.
20 yıldır herkes bana ‘Pas ver’ diye bağırdı. Ama bu akşam bütün takım arkadaşlarım ‘Sakın pas verme’ dedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir vedaya imza atmış oldum.

Mamba gider...” dedi.