Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2020 Mart ayında başlayan pandemi nedeniyle ara verdiği Ücretsiz Spor Okullarının kapılarını, 2021 Ekim ayında yeniden açarak üç aylık dönemde 24 bin çocuğu sporla tanıştırdı.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Spor Kenti Kocaeli misyonuna uygun olarak yeni dönemde 9 branşta 97 spor tesisinde her yıl yaklaşık 40 bin 06-14 yaş grubu çocuğun eğitim aldığı Ücretsiz Spor Okulları’nda, yeni dönemde de planlama yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ücretsiz Spor Okulları projesini kış ve yaz dönemlerinde de devam ettirdiklerini belirterek, 06-14 yaş grubu öğrencilerin sürekli sporla iç içe olmalarını istediklerini söyledi.

Çocukların ve gençlerin hem zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunmalarını hem de spora yeteneği olan çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Büyükakın, “Bu kapsamda 12 ilçemizdeki yaşları uyan tüm öğrencilerimizi sporla tanışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin sürdüğü Kocaeli'de yetenekli öğrenciler bir üst çalışma alanlarına yönlendirilerek SPORTAM Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde kabiliyetleri tespit edilip Türk sporuna kazandırılarak kulüplere yönlendiriliyor. Alanında uzman 141 beden eğitimi öğretmeni ve antrenörler tarafından verilen eğitimler; Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Güreş, Masa Tenisi, Satranç, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 9 branşta yapılıyor.

Vatandaşlar ücretsiz spor okulu hizmeti verecek okul ve spor tesislerinin isim ve adres bilgilerine ise Büyükşehir 153’ü arayarak ulaşabiliyor.