2007-2009 yıllarında reklam gelirlerini İspanyol maliyesinden saklayarak 4.1 milyon euroluk vergi kaçırmak suçuyla suçlanan Lionel Messi ile babası ve menajeri olan Jorge Horacio hakkındaki bu dava, 31 Mayıs Salı günü Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesi'nde görülecek.

Savcılık tarafından hakkındaki suçlamalar kalkan ancak İspanyol hükümeti adına hukuki davalara bakan Devlet Avukatlığı Kurumu tarafından 3 ayrı mali konudan suçlu görülen ve 22 ay hapis cezası istenen Messi'nin, 2 Haziran'da hakim karşısına çıkması öngörüldü. 

Mahkeme kaynakları tarafından, hakkında hapis cezası talebinin 2 yıldan az olması sebebiyle Messi'nin sadece bir kez mahkemeye ifade vermesinin yeterli olacağını söylendi. 

Vergi kaçırdığıyla ilgili iddiaları kabul eden Messi ve babası, cezalar dahil maliyeye 5 milyon euro gibi bir bedel yatırmıştı. 

Gelecek hafta başlayacak olan davada savcılık, Arjantinli futbolcunun babası hakkında 18 ay hapis cezası talep ederken, Devlet Avukatlığı Kurumu ise hem Messi hem de Jorge Horacio için 22'şer ay hapis cezası istiyor.