Barcelona’nın sezon başında Atletico Madrid’den 41 milyon euro’ya transfer ettiği Arda Turan, yeni takımında henüz kendisini ispat edemedi. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de milli futbolcumuz ile birlikte Dani Alves’in de son durumunu değerlendirdi.

Çoğu maça yedek başlayan ve Rakitic ile Iniesta’yı kesmeyi başaramayan Arda Turan, yedek kulübesinden kurtulamadı. İsmi son günlerde Çin takımları ile anılmaya başlayan Arda Turan hakkında ilk kez konuşan Enrique, başarılı futbolcunun transferine engel olmayacağını söyledi.

Arda Turan’dan memnun olduğunu belirterek sözlerine başlayan Enrique, İspanyol AS gazetesine yaptığı açıklamada “Ancak sezon sonunda cazip bir teklif gelir, Arda da ayrılmak isterse kendisine engel olmam” dedi. İngiltere ve Çin takımlarının kıskacında olan Dani Alves hakkında da görüşlerini belirten başarılı çalıştırıcı, Brezilyalı yıldız için de benzer ifadeler kullandı.

Gazete de Arda Turan’ın Barcelona’da olmaktan mutlu olduğunu, ancak yedek kalmaya devam ederse seçenekleri değerlendirmeye alacağının altını çizdi. Arda Turan, bu sezon La Liga’da 2 gol atıp 4 asist yaptı.