Yeni sezon planlamaları kapsamında kadrosuna önemli oyuncular katan Fenerbahçe'de, resmi sözleşmeye imza atan son isim Martin Skrtel oldu. Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Slovak oyuncu, Sarı Lacivertli ekibe geldiği için çok mutlu olduğunu belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Bu büyük camiaya layık olmaya çalışacağım"

"İlk olarak Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte olduğum için çok mutluyum. Fernerbahçe sadece Türkiye'de değil Avrupa'nın her yerinde çok büyük bir kulüp. Bu büyük kulübe ve taraftarına layık olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım."

"Fenerbahçe'yle temasımız uzun süre önce oldu"

"Fenerbahçe'yle ilk kontağımızı uzun süre önce kurduk. Avrupa Şampiyonası boyunca menajerim görüşmeleri yürüttü. İngiltere'de sezon sona erdikten sonra başka takımların da ilgisi oldu ancak artık önemli olan benim Fenerbahçe'yle anlaşmam. Diğer takımların hiçbir önemi yok."

"Şampiyonlar Ligi için bu tarz ekipleri elemek zorundayız"

"3. ön eleme turunda eşleştiğimiz Monaco güçlü bir takım ancak Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyorsak bu tip rakipleri elememiz gerekliyor. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde yer alması geren bir kulüp, biz de gruplara kalabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

"İlk olarak Stoch'la görüştüm"

"Fenerbahçe'nin, ilgisini duyar duymaz ilk olarak milli takımdan da arkadaşım olan Stoch'la görüştüm. Kendisi İstanbul için, taraftar için ve kulüp için çok iyi şeyler söyledi. Yeni bir ortama geldiğimde Stoch gibi bir arkadaşımın olması gerçekten büyük bir avantaj olacak ancak tabi onun Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağına dair bir bilgim yok."

"Sisteme uyum sağlamalıyız"

"Sistemi belirlemek ve kararları almak hocanın işi. Futbolcular olarak bizim işimiz ise hocanın verdiği kararları en iyi şekilde uygulamak. Daha önce 3'lü savunma oynadığım dönemler de oldu. Burada nasıl olacağını ise beraber vakit geçirdikçe göreceğiz."