Devre arasında Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın gündemine gelen Mehmet Ekici tercihini Fenerbahçe'den yana kullanmıştı.

Fakat Beşiktaş'ın Trabzonspor'a neredeyse bedavaya verdiği Olcay Şahan transferinden sonra Ekici'nin bordo mavili yönetimi tarafından Beşiktaş'a gitmesi konusunda baskı yapması buna rağmen Ekici'nin inatla sarı lacivetli takımdan yana olduğunu belirtmesiyle kadro dışı kalmıştı.

Bağdat Caddesi'nde ev alan Ekici'nin sezon sonunda Fenerbahçe'ye imza atması bekleniyor. Devre arasında yaşananları yakın çevresine anlatan Ekici,

"Trabzonspor'la olan sözleşmem hala devam ediyor. Kontratım bitene kadar gerekenleri yapıyorum. Alt yapı hocası eşliğinde çalışmalar yapıyorum. Devre arasında Trabzonspor para kazansın istedim ancak olmadı. İstemediğim bir kulübe beni zorla göndermek istediler. Büyük baskı yapıldı bana. O dönemde yaşadıklarımı hiçbir futbolcu yaşamasın.

Devre arasında beni F.Bahçe’ye göndermek istemediklerini anlayınca ‘O zaman Başakşehir’e kiralayın’ dedim. Onu da kabul etmediler. F.Bahçe’nin beni alarak güçlenmesini istemediler. Birileri net şekilde F.Bahçe kadrosunun kuvvetlenmesini istemedi. O dönemde yaşadıklarımı, başta Fikret Orman’la ilgili olmak üzere, birçok konuda açıklamalar yapacağım. Tüm gerçekler ortaya çıkacak."