Panama Belgeleri skandalında adı geçen Lionel Messi ve ailesi, haberi yapanlara dava açacaklarını söyledi. Barcelona kulübü de Messi’ye ve ailesine destek olacaklarını açıkladı.

Arjantinli futbolun efendisi Lionel Messi’nin adı geçtiğimiz gün Panama Belgeleri'nde geçmişti. Belgelerde vergi kaçırmakla itham edilen Arjantinli yıldızın ailesinden İspanyol medyasına yalanlama geldi. Aile “belgelerde bahsedilen tarihler Messi ailesinin önceki mali müşavirinin çalıştığı döneme aittir. Messi bu tarihlere ait cezayı çoktan ödedi” açıklamasını yaptı. Ailenin açıklamasında Messi ailesinin bu haberleri yapan basın kuruluşlarına dava açacağı da elimize gelen bilgiler arasında.

BARCELONA’DAN DA DESTEK
Barcelona kulübü Messi’ye ve ailesinİ desteklediklerini açıkladı. Açıklamada "Belgelerde iddia edilen vergi kaçırma suçlamalarında kulübümüzün Messi ve ailesine güveni tamdır” denildi. Barcelona ayrıca Messi ve ailesine gereken bütün hukuki yardımların da yapılacağını belirtti. 

NE OLMUŞTU?
Arjantinli yıldızın ve babasının Mega Star isminde deniz aşırı bir şirkete sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Mossack Fonseca'ya 2012'nin Şubat ayında kaydolan firmaya Ağustos 2013 tarihinde 5 milyon euroluk bir para aktarımı'nın olduğu belgelerde bulunuyor.

BU İLK DEĞİL
Lionel Messi ve babası Jorge Horacio 2013 yılında vergi kaçırmak suçlamalarından yargılanmıştı. İspanya Vergi İdaresi Messi’nin 4.2 miyon euro kadar ceza ödemesi karşılığında davadan vazgeçtiğini duyurmuştu.