Ibrahimoviç ile anlaşmak üzere olan Manchester United'ın bitirmeye yakın olduğu bir diğer yıldız ise Mkhitaryan.
Villarreal'den savunma oyuncusu Eric Bailly'yle 4+2 yıllık sözleşme imzalayarak yeni sezonun ilk transferini yapan Manchester United'ın Borussia Dortmund'dan Henrik Mkhitaryan ve PSG'yle sözleşme yenilemeyen Zlatan Ibrahimovic ile imza atmak üzere olduğu iddia edildi. Guardian gazetesinin haberine göre; Manchester United'ın Mkhitaryan için Alman ekibine 30 milyon sterlin teklif etti ve Dortmund'un bu teklife sıcak bakıyor . 2013 yılında Shakhtar Donetsk'ten 23.5 milyon euroya Dortmund'a gelen ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken başarılı orta saha oyuncusu da Manchester United'a gitmek istiyor. Dortmund'la olan sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalan Mkhitaryan'la aralarında Arsenal'in de olduğu bazı kulüpler de ilgileniyor. United, 27 yaşındaki oyuncuya 4 veya 5 yıllık teklif yapacak.

Dortmund alternatifleri buldu 

Dortmund, Mkhitaryan'ın satılık olmadığını açıklamasına karşın bu ayın başlarında Ermeni oyuncunun yeni bir sözleşme konusunda ikna edilemediği belirtilmişti. Rennes'ten Ousmane Dembele'yi renklerine katan Dortmund, Mkhitaryan'sız bir dönem için Bayer Leverkusen'den Karim Bellarabi için de 29.2 milyon euroluk teklif yaptı. Dortmund ayrıca Bayern Münih'ten Mario Götze ve Wolfsburg'tan Andre Schürrle için de nabız yokluyor. Zlatan ve Mourinho birbirlerine kavuşuyor 

United'ın imza aşamasında olduğu iddia edilen bir diğer isim Zlatan Ibrahimovic'in de en geç önümüzdeki hafta takıma katılacağı kaydedildi. Paris Saint Germain'le olan sözleşmesi biten ve Fransiz temsilcisiyle yolları ayıran 34 yaşındaki golcü oyuncu Temmuz'un ilk haftasında sağlık kontrolünden geçecek ve kendinisi Manchester United'lı yapacak imzayı atacak. Boşnak asıllı İsveçli golcü yeni kulübünden haftalık 220 bin pound alacak.