Portekizli serbest oynuyor, gol pozisyonları çoğalıyor
Fenerbahçe artık çok atıp az yiyor
Fizik güce de ulaşan Hollandalı kalitesini ve ustalığını gösteriyor
Uçan Hollandalı'dan 14 gol 3 asist
Nani'nin pozisyon değiştirmesi van Persie'nin kimliğini bulmasını sağladı.

Son maçlarda Fenerbahçe'deki çıkışın ana nedeni Luis Nani'nin 10 numara pozisyonunda, daha doğrusu serbest adam olarak oynaması ve eksilen 1 ön libero ile rakip ceza sahası yakınlarında 1 futbolcunun çoğalması. Son 3 maçta rakip filelere 11 gol gönderen Fenerbahçe, etkili oyunu ile şampiyonluk yarışını bırakmıyor ve Beşiktaş'ı amansız takibi sürdürüyor.

"Uçuran Hollandalı"
Robin van Persie bu sezon Fenerbahçe'ye en çok katkı yapan isim oldu. Toplam 17 gole direkt etki eden Persie 14 gol ve 3 asist ile oynadı. Kariyerindeki 500. maça Kadıköy'de çıkan Robin Van Persie Gaziantepspor'a 2 şık gol atarken ayakta alkışlandı. Persie 1 de asist yaparken takımın galibiyete uçuran isim oldu. Nani de Trabzon maçındaki üstün performansını bu maçta da sürdürdü ve 1 asist ile skora katkıda bulundu.
Pereira, Portekiz Milli takım antrenörlerine danıştı !..

Nani'yi takımda daha etkin kullanmak için Pereira'nın ülkesinin milli takım antrenörlerine danıştığı öğrenildi. Pereira'nın 3 hafta önce Portekiz milli takımı yetkilileri ile fikir alış verişinde bulunduğu ve Nani'nin daha verimli olabilmesi için neler yapılabileceğini konuştuğu öğrenildi. Tek bir kanada hapsolmayan, serbest dolaşan ve forvetteki van Persie'ye daha yakın oynayan Nani hem kendi performansını yukarı taşıdı, hem de golcü oyuncunun kendisini bulmasını sağladı.