Fenerbahçe'de kötü gidişat bu hafta da devam etti. Geçtiğimiz hafta Osmalıspor maçında 2, geçtiğimiz gün de Konyaspor deplasmanın da 3 puan bırakarak liderlik koltuğundan bir hayli uzaklaşan Fenerbahçe'de, fatura Pereira'ya kesilecek gibi gözüküyor.

Konyaspor maçının ardından taraftar, Pereira'yı hedef alırken yaptığı oyuncu değişiklikleri de her zamanki gibi eleştiri konusu oldu. Teknik direktör Pereira'nın takım içinde yaşadığı sorunlar da Fenerbahçe'nin ana problemi olarak dikkat çekiyor. Haberimizin devamında Portekizli teknik adamın takım üzerindeki etkisini görüyoruz.

1- Robin van Persie'yi bir türlü ilk 11'de istikrarlı şekilde oynatmayan Pereira, ligin ilk yarısı bitmeden golcü futbolcuyu kendine küstürmüştü. Van Persie, Bursaspor maçında oyuna girerken kendisine taktik veren Pereira'ya yedek kulübesini işaret ederek "Yerine geç" talimatı vermişti.



2- Takımın önemli isimlerinden biri olan Caner Erkin, liginn ilk yarısında Pereira ile tartışmıştı.  Caner son haftalarda yedek kalırken, Torku Konyaspor maçında oyuna sonradan girmişti. Pereira'nın kendisine verdiği taktiği dinlememesi tepki olarak yorumlanmıştı.



3- Ligin ilk yarısında oynanan Galatasaray derbisinin sona ermesinden sonra Pereira sinirli bir şekilde sahaya girmişti. Josef de Souza ile sert bir tartışma yaşamış ve "Seninle içeride görüşeceğiz" demişti. Brezilyalı futbolcunun beklentileri verememesinin altında Pereira ile yaşadığı tatsızlığın olduğu iddia ediliyor.



4- Portekizli teknik adam Beşiktaş maçının ilk yarısı sona erdikten sonra sahaya girip bu kez Nani ile tartışmıştı. Yıldız futbolcu sahada el hareketleriyle hocasına karşılık vermişti. Nani'nin Avrupa liginde ki Molde maçında, hocasının değişiklikleri sebebiyle de ağır eleştiriler yaptığı iddia edilmişti.



5- Pereira'nın sorun yaşadığı yıldızlar listesinde Simon Kjaer de var. Fenerbahçe'nin defansta ki başarılı isimlerinden olan Danimarkalı, Akhisar maçında kendisine ileri çıkmamasını söyleyen hocasını dinlemeyip gol aramaya gitmişti. Maçın ardından ikili arasında tartışma çıktığı iddia edilmişti.



6 - Fenerbahçe'nin en çok takdiri hak eden Milli futbolcusu Mehmet Topal da Torku Konyaspor maçında hocasının 'azar' listesine girenler arasında. Tecrübeli futbolcu rakibi sakatlık geçirdiği için FairPlay gereği topu dışarı atmıştı. Pereira bu hareket sonrasında saha kenarında milli yıldıza sert tepki göstermişti.