Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı TKBL Palay- Off Final karşılaşmasının 3. Maçında rakibi HDI Sigorta Yalova VİP’i 70- 62 mağlup ederek şampiyonluk kupasını Rize’ye kazandırdı ve Süper Lig’e yükselmeyi başardı.Ajans Pazar / RİZE (İGFA) - Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle kurulan, ilk sezon Türkiye Kadınlar Bölgesel Liginden Türkiye Kadınlar Basketbol Ligine yükselen ve ikinci sezon bu ligde mücadele veren Kadın Basketbol takımı, Play- Off karşılaşmaları final serisinin 3. maçında rakibi HDI Sigorta Yalova VİP’i 70- 62 mağlup ederek adını Süper Lig’e yazdırdı.

Normal ligi 4. sırada tamamlayarak Play- Off maçlarına katılmayı başaran Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımı, bu süreçte de üstün performansını ortaya koyarak güçlü rakiplerini birer birer eledi.

Son olarak HDI Sigorta Yalova VİP ile Final’e kalan Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımı, 5 maçlık serinin ilk iki maçını Rize’de kazanarak durumu 2-0 yapmıştı.

Bu üstünlükle birlikte Yalova’ya giden takımımız deplasman da aynı takım ile yapmış olduğu 3. Maçı da 70- 62 kazanarak durumu 3-0 yaparak şampiyonluk kupasını Rize’ye kazandırdı ve Kadınlar Basketbol Süper Lige yükselmenin heyecanını yaşadı.