SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Christos Christodoulou (Yunanistan), Carmelo Paternico (İtalya), Piotr Pastusiak (Polonya)

GALATASARAY ODEABANK: Sinan Güler 14, Göksenin Köksal 8, Schilb 11, Micov 7, Lasme 16, Davis 6, McCollum 16, Jerrells
STRASBOURG: Beaubois 5, Campbell 10, Collins 16, Weems 7, Fofana 9, Leloup, Duport 8, Howard 7, Lacombe 5

1. PERİYOT: 27-16
DEVRE: 43-35
3. PERİYOT: 61-54

Deplasmandaki ilk maçı 66-62 kaybetmesine karşın, rövanşta rakibine 11 sayı farkla üstünlük sağlayan sarı-kırmızılı ekip, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşırken, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, Micov, Schilb, Sinan Güler ve Göksenin Köksal'la hem dış atışlarda hem de pota altında etkili olurken, 4. dakikayı 13 sayı farkla 15-2 önde geçti. Yaptığı sert savunmayla rakibinin kolay sayı bulmasının önüne geçen sarı-kırmızılı ekip, 8. dakikada 16 sayılık (25-9) farka ulaşırken, Strasbourg, Collins ve Duport'la kazandığı basketlerle ayakta kalmaya çalıştı. İlk periyot 27-16 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle geçildi.

Strasbourg, ikinci çeyrekte oyunu dengelemesine karşın ilk 5 dakikada skoru eritemese de ardından Weems, Beaubois ve Campbell'ın üst üste basketleriyle 10-0'lık bir seri yakalayarak, 17. dakikada farkı 3 sayıya (37-34) indirdi. Son bölümde adam adama savunmaya dönen sarı-kırmızılı ekip, Schilb ve Micov'un basketleriyle devreye 8 sayı farkla 43-35 önde girdi.

İkinci yarıya Göksenin Köksal'ın 3 sayılık basketleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, 22. dakikada farkı 14 sayıya (51-37) çıkardı. Fofana ve Campell'ın skora katkı yapmaya başlamasıyla toparlanan Fransız ekibi, Collins ile Howard'ın basketleriyle son 1 dakikaya girilirken farkı 6 sayıya (57-51) düşürdü. McCollum'un iki basketiyle rakibinin hızını kesen sarı-kırmızılılar, farkı yeniden 10'a (61-51) çıkardı. Duport'un son saniyedeki 3 sayılık basketiyle Galatasaray Odeabank, dördüncü periyoda 61-54 önde girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan son çeyrekte Lacombe'nin sayılarına McCollum ve Lasme ile karşılık veren Galatasaray Odeabank, 36. dakikada skoru 73-60 yaptı. Strasbourg, Collins ve Fofana ile 7-0'lık bir seri yakalarken, son 1 dakikaya 6 sayı farkla 73-67 Galatasaray Odeabank üstünlüğü ile girildi. Sarı-kırmızılı ekip, oldukça stresli geçen son bölümde taktik fauller sonrası McCollum ve Sinan Güler'le sayılar buldu. Rakibin top kaybı sonrası Sinan Güler'in turnikeden kazandırdığı basketle Galatasaray Odeabank, karşılaşmadan 11 sayı farkla 78-67 galip ayrıldı. Galatasaray Odeabank, bu galibiyetle ULEB Avrupa Kupası'nda 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.
KUPA GALATASARAYLILAR'IN ELLERİNDE
ULEB Avrupa Kupası finalinde Fransız ekibi Strasbourg'a üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, kupasını kaldırdı. Sarı-kırmızılı ekibin, Abdi İpekçi Arena'da Strasbourg'u 78-67 yenerek adını zirveye yazdırdığı karşılaşmanın ardından madalya seremonisi gerçekleştirildi. Galatasaray Odeabank takımı teknik heyeti ve oyuncularına madalyaları ile şampiyonluk kupasını, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu takdim etti. Sarı-kırmızılı takım, kupa seremonisinin ardından basın mensuplarına görüntü verdi. Galatasaray Odeabank'ta Stephane Lasme maçın en değerli oyuncusu (MVP) oldu.

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ
Galatasaray Odeabank takımının şampiyonluğa ulaştığı maçın ardından Abdi İpekçi Arena'da büyük sevinç yaşandı. Oyuncular ve teknik heyet saha içinde elde edilen başarının mutluluğunu yaşarken, protokol tribünündeki yöneticiler ve taraftarlar da bu güzel ana ortak oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, uzun süre takımları lehine tezahüratlarda bulundu.

KUPAYI TRİBÜNLERE GÖTÜRDÜLER
Galatasaray Odeabank oyuncuları, seremoninin ardından aldıkları kupayı tribünlere götürdü. Yaşanılan şampiyonlukta verdikleri destekle büyük paya sahip olan taraftarını unutmayan sarı-kırmızılı oyuncular, ellerinde kupayla tribünleri gezip, taraftarların tezahüratlarına eşlik ettiler.

YÖNETİME TEPKİ
Galatasaray taraftarlarının Dursun Özbek yönetimine olan tepkisi, sarı-kırmızılı erkek basketbol takımının ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğuna ulaştığı günde de sürdü. Elde edilen başarının kutlandığı anlarda yapılan, "Yönetim istifa" tezahüratları dikkati çekti.
TARİH YAZDILAR
ULEB Avrupa Kupası finalinde Fransız ekibi Strasbourg'u, deplasmanda 66-62 kaybedilen maçın rövanşında 78-67 yenerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, önemli bir başarıya imza attı. Bu sezon Galatasaray taraftarlarının gurur kaynağı olan erkek basketbol takımı, ULEB Avrupa Kupası'nda adını zirveye yazdırarak, tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı takım, elde ettiği bu başarıyla tarihinin ilk Avrupa kupasını müzesine götürmüş oldu.

THY AVRUPA LİGİ BİLETİNİ KAPTI
Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti. Avrupa basketbolunun 1 numaralı organizasyonunda gelecek sezon mücadele edecek olan sarı-kırmızılı ekip, elde ettiği Avrupa şampiyonluğuyla bu önemli bileti de cebine koymuş oldu.

ERGİN ATAMAN'IN 3. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Türk basketbolunun en kariyerli antrenörü olarak gösterilen Ergin Ataman, Galatasaray Odeabank'ı ULEB Avrupa Kupası'nın zirvesine taşıyarak, 3. Avrupa kupasının sahibi oldu. Daha önce 2001-2002 sezonunda İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile FIBA Saporta Kupası'nı kaldıran Ataman, Beşiktaş ile de 2011-2012 sezonunda FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazanmıştı.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM
Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası finali rövanş maçında Fransa temsilcisi Strasborug'u konuk ederken, sarı-kırmızılı taraftarlar müsabakaya büyük ilgi gösterdi. ULEB Avrupa Kupası'da sezonu şampiyon tamamlayacak takımın belirleneceği ve sarı-kırmızılı takımın adını zirveye yazdırmak için 5 sayı farklı galibiyete ihtiyaç duyduğu müsabaka öncesi Abdi İpekçi Arena'nın tribünleri tamamen doldu. Yaklaşık 12 bin 500 kişi kapasiteli salondaki maç için 60 bine yakın taleple karşılaşılmasının ardından biletler kısa sürede tükenirken, tribünlerde yer kalmadı. Karşılaşmayı yaklaşık 100 Fransız taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

MAÇ ÖNCESİ KOREOGRAFİ YAPILDI
Müsabakanın başlamasından saatler önce tribünleri doldurmaya başlayan taraftarlar, bir de koreografi sergiledi. Maçın başlamasından hemen önce yapılan organizasyonda taraftarlar, tüm tribünlere dağıtılan sarı ve kırmızı renkli materyalleri elleriyle havaya kaldırırken, sarı-kırmızılı takımı tasvir eden resim, üç ayrı tribünde makaralı sistemle yukarı çekildi. Galatasaray Odeabank teknik heyeti ve oyuncularına tezahüratlar yapan taraftarlar, müsabaka öncesi moral vermeye çalıştı.

YÖNETİM TAM KADRO
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, karşılaşmayı tam kadro takip ederek Galatasaray Odeabank'a destek verdi. Kulüp başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, protokol tribününden karşılaşmayı izledi. Kulüp eski başkanlarından Faruk Süren ile Duygun Yarsuvat da müsabakayı takip etti. Öte yandan Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Jan Olde Rikerink ile sarı-kırmızılı oyuncular Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Selçuk İnan ve Semih Kaya, karşılaşmayı izlemek için Abdi İpekçi Arena'ya geldi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ TRİBÜNDE
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu önemli müsabakayı izlemek için Abdi İpekçi Arena'da yerini aldı. Bakan Kılıç, müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bartomeu ile birlikte izledi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Galatasaray Odeabank-Strasbourg karşılaşması nedeniyle Abdi İpekçi Arena'nın çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Girişte taraftarların biletleri kontrol edilirken, basketbolseverler tek tek üst araması yapıldıktan sonra salon çevresinde oluşturulan kordonun içerisine gönderildi. Müsabaka nedeniyle salona geliş yolları üzerinde bekleyen güvenlik güçleri, herhangi bir olumsuz hadisenin yaşanmaması için mesai harcadı. Salon içinde de polis ve özel güvenlik elemanları görev yaptı.

SEREBRAL PALSİ HASTASI YUSUF, "ÜÇLÜ" ÇEKTİRDİ
Galatasaray Odeabank'ın daha önce bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1 günlük sözleşme imzaladığı 9 yaşındaki Serebral Palsi hastası Yusuf Okur, final maçı öncesi sahaya çıktı. Üzerinde Galatasaray Odeabank'ın formasıyla parkeye çıkan küçük taraftara tribünlerden sevgi gösterilerinde bulunulurken, Yusuf Okur taraftarlara "üçlü" çektirdi. Yusuf Okur, daha önce sarı-kırmızılı basketbol takımıyla 1 günlük sözleşme imzalamış ve ULEB Avrupa Kupası çeyrek finalindeki Pınar Karşıyaka maçının seremonisinde de takımla yer almıştı.