Fenerbahçe resmi taraftar sitesi 12 Numara, Türkiye Kupası son 16 turunda yaşanan olayları Şenol Güneş'e bağladı. 

3 Temmuz süreci sonrasında Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında yaşanan gerilim ile birlikte kulüpler düzeyinde yaşanan olayları Şenol Güneş ile kişiselleştiğinden bahsedildi. 

2010-11 sezonunda Trabzonspor'un başında olan Şenol Güneş'in o dönem sonrasında sırasıyla Bursaspor ve Beşiktaş'ta çalıştığı ve bu dönemlerde de Fenerbahçe düşmanlığına devam ettiği ifade edildi. 

İşte 12 Numara'nın Şenol Güneş hakkındaki paylaşımları, 

1- "Kadıköy'de ya da eski İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarında hiç saha olayları yaşandığını hatırlıyor musunuz?"

2- "Mesela Kadıköy'de, Beşiktaş ile yapılan maçlarda seyircinin sahaya atlaması, linç girişimi ya da aşırı olaya denk geldiniz mi?"

3- "Keza İnönü Stadı'nda yapılan maçlarda da, daha önce son oynanan maçtaki gibi görüntülere şahit oldunuz mu?"

4- "Peki Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında da 2010 senesinden önce 1996'ya kadar ki kısımda olay yaşanmadığını biliyor musunuz?"

5- "Fenerbahçe-Bursaspor maçlarında daha önce hiç olay yaşandığını hatırlıyor musunuz? 2010 sonrasında açılan kahpe pankart hafızalarda..."

6- "Bunları neden yazıyoruz? Çünkü bu camialarla yaşadığımız tüm sorunlar sadece bir adam sonrasında kaosa, fitneye, fesatlığa dönüştü."

7- "O isim Şenol Güneş... Gittiği her takıma/camiaya Fenerbahçe düşmanlığını ve nefretini aşıladı..."

8- "Trabzonspor'a geldi, her Fenerbahçe maçı kaos, kavga ve şiddet olayları ile anılmaya başlandı..."

9- "Bursaspor'a gitti.. Aramızdan su sızmazken, Bursaspor camiası bize düşman oldu... Pankartlar açtı. Otobüslerimiz taşlandı, olaylar çıktı."

10- "Beşiktaş'a gitt... Aziz Yıldırım-Fikret Orman iyi anlaşırken aralar açıldı... Camiaları kemikleştirdi, kaosu alevlendirdi. Fitili yaktı..."

11- "Belki de son 50 yılda yaşanmamış şiddet olayları; Beşiktaş-Fenerbahçe maçında yaşandı... Yine başrolde aynı isim; Şenol Güneş.."

12- "Gittiği her takıma Fenerbahçe nefreti ve düşmanlığını aşılayan bu kişi; Türk Futbolu'nda artık terbiye edilmelidir..."

13- "Camialar arasını açmaya, hareket ve eylemlerle takımları kaos içine çekmeye Şenol Güneş gibilerin hakkı yok! Bunu her yerde dillendirin!"

14- "Şenol Güneş'in gittiği her takımın Fenerbahçe'ye savaş açması, ortamın gerilmesi ve kaos çığlıkları atılması ASLA NORMAL DEĞİLDİR!"

15- "Yetkili kişiler bu şahısta yer alan Fenerbahçe kompleksini ve kuyruk acısını kontrol etmez ise, Türk Futbolu çok büyük zarar görmeye gebedir"

16- "Çok basit bir örnek; Şenol Güneş Bursaspor'da iken gerilen ilişkiler, gittikten sonra düzeldi. Şuan Fenerbahçe-Bursa ilişkileri normaldir."

17- "FETÖ'nun kahpe kumpası olmasaydı, camialar arası nefret tohumları ekilmeseydi, Fener-Trabzon arası da o gittikten sonra iyi olacaktı..."