Galatasaray'da kalmak için rekabetçi bir takım oluşturulmasını isteyen Sneijder'in bu talebi aslında tüm Galatasaray taraftarının talebi. Geçtiğimiz sezon tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren ve tüm takımlardan gol yiyen Galatasaray Wesley Sneijder'i de kaybetmek istemiyor.
Bugün itibariyle serbest kalma maddesi 7.5 milyon Euro’ya düşen Hollandalı futbolcuyu kaybetmekten korkan yönetim, yıldız oyuncuyu nasıl elinde tutacağını düşünüyor. Bunun formülü de yine yıldız oyuncudan geldi. Sneijder, yeniden rekabetçi bir takım yaratılması halinde Galatasaray’da kalacağını yönetime iletti.

Avrupa’da yarışamayacak olmayı ‘parçalı’ forma için dert etmeyeceğini belirten 32’lik yıldız, forma rekabetinin yaşanmasını istiyor. Aslında Hollandalı yıldız da tıpkı Galatasaray taraftarı gibi formanın hakkını verecek ya da attığı pasın değerini bilecek isimleri görmek istiyor.

Ünal Aysal döneminde de geçen yıl sözleşmesini uzatırken de bu şartı koşan Sneijder, ortamın sağlanması halinde yuvada kalacak. Aksi halde 7.5 milyon Euro’yu veren takımlarla görüşecek.

EŞİ DE KALMAK İSTİYOR

Yaşanan terör olaylarından yakından etkilendikleri için bir ara Türkiye’den ayrılmayı kafasına koyan Sneijder ve eşi Yolanthe Cabau, şoku atlatmışa benziyor. İkili çok sevdikleri Türkiye’de yaşamaya devam etmeye sıcak bakıyor.