Mehmet Kayhan YILDIZ / KONYA, ()– Torku Konyaspor, lig şampiyonu Beşiktaş'la oynayacağı maçın, pazartesi günü 20 ile 90 TL olduğunu açıkladığı bilet fiyatlarını, bugün değiştirdi, bilet fiyatlarının misafir tribününde 455, diğer tribünler için de 350 lira ile 500 lira olduğunu duyurdu.
Torku Konyaspor yönetimi, pazartesi günü kulübün resmi internet sitesinde Beşiktaş maçının bilet fiyatları için bir açıklama yapmıştı. Yeşil beyazlı yönetim, saat 15.30 sıralarında belirlediği bilet fiyatlarının misafir tribün için 30 lira ve diğer bölümler için 20 ile 90 lira arasında değiştiğini duyurmuştu. Bilet fiyatları saat 21.30 saatlerinde resmi internet sitesinden kaldırılırken bilet fiyatlarında değişikliğe gidileceği duyurulmuştu.

Yönetim, bugün interhet sitesinde yaptığı yeni açıklamada ise müsabakanın bilet fiyatlarının değiştirildiğini açıkladı. Açıklamada misafir tribünün 455 lira diğer tribünler için ise kale arkaları 350 TL, batı üst tribün ile doğu tribünler 475 TL ve batı alt tribün ise 500 TL olarak belirlendi.

BASIN SÖZCÜSÜ BAYDAR:"ARTIRIM TRİBÜN KAPATMA VE PARA CEZASINA TEPKİ İÇİN"
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yapılan değişikliğin Beşiktaş Kulübü ve taraftarlarıyla ilgisi olmadığını belirtti, şunları söyledi:
"Kasımpaşa maçından sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'un (TFDK) kötü tezahürattan 100 bin lira para cezası ve kuzey kale arkası tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi, cezasının haksız olduğuna inanıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na yaptığımız itirazın değerlendirilmemesi ve ret edilmesi üzerine Futbol Federasyonu, TFDK ve Tahkim Kurulu’na tepki için bilet fiyatlarını yükselttik."

MAÇ TARİHİ KARMAŞASI
Bu arada Futbol Federasyonu, Torku Konyaspor-Beşiktaş maçını önce 19 Mayıs Perşembe günü, pazar akşamı Beşiktaş'ın şampiyon olmasından sonra da 17 Mayıs 2016 Salı günü 19.00 oynanacağını açıkladı. Federasyon, dün ise internet sitesinde Torku Konyaspor-Beşiktaş maçının bu defa 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.00'da oynanacağını duyurdu. Yaşanan bu duruma Torku Konyaspor yönetimi tepki gösterdi. Kulüp Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yaptığı açıklamalarda maçın ilk açıklandığı gün 17 Mayıs tarihinde oynanmasını istediklerini dile getirdi. Ancak maçın gün ve saati ile ilgili herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve Federasyonun son açıkladığı tarih ve saat olarak kaldı. Yapılan tepki açıklamasında ise Baydar, "Federasyonun Torku Konyaspor- Beşiktaş maç saati değişikliği kararlarını camia olarak hayretle ve esefle karşılamaktayız. Futbolda alınan kararların inandırıcılığı böylece yok edilmektedir" dedi.