SPOR Toto Süper Lig’de sezonun bitimine 4 hafta kala 11’inci sıradaki 37 puanlı Trabzonspor, 30’uncu haftalar karşılaştırıldığında son yılların en kötü performansına sahip oldu.

ZOR GÜNLLER
2015-2016 sezonuna büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, daha sonra ard arda aldığı kötü sonuçlarla Ziraat Türkiye Kupası, lig ve Avrupa hedefinden koptu. Gerek sportif, gerekse de mali anlamda zor günler geçiren bordo mavililerin son 25 yılda 30’uncu haftalar karşılaştırıldığında en kötü sezonu, bu sene oldu.

2002'DE 38 PUAN ALMIŞTI
2001-02 sezonunun 30’uncu haftasını 38 puanla 10’uncu sırada tamamlayarak kötü bir performans sergileyen bordo mavili takım, 2012-13 sezonunda ise 30’uncu haftayı 40 puanla 9’uncu sırada geride bıraktı. 2015-16 sezonuna iyi bir başlangıç yapan ancak ardından camiaya hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, kalan 4 haftaya 11’inci sırada girerken tarihinin en kötü sezonlarından birine imza attı.

AKAKPO DÖNÜYOR
Trabzonspor’da Gençlerbirliği maçından önce antrenmanda sakatlanan Serge Akakpo, takıma geri döndü. Sakatlığını büyük ölçüde atlatıp takımla birlikte çalışmaya başlayan Akakpo'nun Eskişehirspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada ilk 11’de oynayabileceği bildirildi. Devre arasında 1461 Trabzon’dan kiralanan Akakpo, bordo mavili forma ile 9 maça çıktı, 1 gol atma başarısı gösterdi.

SPONSOR ENDİŞESİ
Tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar sonrası Trabzonspor’da sponsor endişesi yaşanıyor. Bordo mavililer, sponsorluk görüşmelerinin yaşanan olaydan zarar görmemesi için yoğun çaba harcıyor. İstanbul'da bir durum değerlendirme toplantısı yapan yönetim, görüşme yaptığı sponsorlara geniş bir rapor sunacak. Gelecek sezon sponsorlardan önemli bir gelir elde etmeyi ve ekonomik anlamda rahat bir nefes almayı hedefleyen Trabzonspor yönetimi, yaşanan olayların ardından süreci hasar almadan geride bırakmayı hedefliyor.FOTOĞRAF