UEFA’dan bütçe kısıtlaması getirilen Trabzonspor, önce iç transferde birçok oyuncuyla yollarını ayıracak, ardından da dış transfere yönelebilecek.

BÜTÇE 60 MİLYON 
Yeni sezona kadrosunu yenileyerek başlamak isteyen Trabzonspor, UEFA’nın koyduğu bütçe kısıtlaması nedeniyle öncelikle mevcut kadroda düzenleme yapacak. Gelecek sezonu yaklaşık 60 milyon liralık bütçe ile tamamlamak zorunda kalacak olan bordo mavililer, iç transferden sonra dış transfer çalışmalarına başlayabilecek.
Şu ana kadar dış transferde belirlediği 35 oyuncudan 7-8’ini kadrosuna katmayı planlayan Trabzonspor, iç transferi çözüme kavuşturduktan sonra transfer listesindeki listedeki isimlerle masaya oturacak.

BAŞKAN USTA: "YÜKSEK MALİYETLİLERİN YERİNE GENÇLER"
Bordo mavililerin özellikle yıllık maliyeti yüksek Cardozo, N'Doye, Yatabare, Douglas, Sefa ve Özer gibi isimleri elinden çıkarabileceği belirtildi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, takımında maliyetleri 70 milyon lirayı bulan oyuncuları göndereceklerini, yerlerine ise genç ağırlıklı maliyetleri düşük oyuncuları transfer edeceklerini söyledi.

NDİAYE'YE YÜKSEK RAKAM ENGELİ
Trabzonspor'un transfer gündeminde yer alan Ndiaye için Osmanlıspor'un bonservis rakamını yüksek tutması, bordo mavili yönetimin işini zorlaştırdı. Bu oyuncuyu kadrosuna katmayı çok isteyen bordo mavililerin, Ankara kulübüne takas artı paradan oluşan son bir teklif daha yapacağı, yine olumsuz yanıt alınması durumunda alternatif isimlere yöneleceği öğrenildi.

AKYAZI’DA KALİTE ARTIRILDI
Bu arada Akyazı Stadı’nı, ‘dönüşüm ve milat’ olarak değerlendiren Trabzonspor yönetimi, mevcut projede bir takım değişiklikler yaptırarak çim, koltuklar ve skorbordun kalitesini artırdı. İhalede normal çim olarak görünen saha zeminin hibrit çim olarak düzenleneceği,  tesislerdeki 7 antrenman sahasından birinin zeminin de hibrit çim olacağı belirtildi. Koltukların ve skorbordun kalitesinin birinci sınıf düzeyine çıkarıldığı ifade edildi. Akyazı Stadı ile yeni sayfa açmayı hedefleyen bordo mavililerin, yeni sezonda iki maçlık seyircisiz oynama cezasının ardından Akyazı'ya geçerek maçlarını burada oynayacağı belirtildi.FOTOĞRAF