Türkiye
4-3-3
Hırvatistan
4-2-3-1

Birinci Devre
Karşılaşma müthiş bir atmosfer eşliğinde başladı. Hırvatlar karşılaşmanın ilk dakikasında sağ bölgeyi kullanarak etkili bir organizasyon gerçekleştirdi ve kalemizde ilk tehlikeyi yaşadık. Rakibin korner vuruşunda alan savunması halini aldık. Hırvatistan ise korner hücumunda 4 kişi ile ceza alanımızda bulundu. Hücuma çıkarken Mehmet Topal & Hakan Balta geride kalırken 8 kişi ile rakip alanda bulunduk. İlk 10 dakikalık bölümde 7 kez faul oldu ve oyun fazlaca durdu. Hırvatlar top bizdeyken topun arkasına geçerek savunmayı 2. bölgede başlattı. Bu ise Millilerimizin 1. bölgeden rahat oyun kurmasına neden oldu. Hücuma çıkarken çok pas yaparak çıkmayı tercih ettik. Savunma geçişlerinde savunmaya katılmayan bir çok oyuncumuz oldu. Hırvat oyuncular geriden oyunu kurarken paslaşmalarla 2. bölgeye geçtiği zaman ileri uç oyuncumuz Cenk’in takım savunmasına katkısı ise azaldı. Hırvatistan kullandığı köşe vuruşu sonrası dönen toplara da sahip oldu. 20. Dakikada sol bölgeyi kullanarak Perisic ile etkili gelen Hırvatlar pozisyona girdi fakat sonuçsuz kaldı. Selçuk’un önde baskı yaparak boşalttığı alanı derin pas ile çok iyi değerlendiren Hırvatistan, bek oyuncularının bindirmesiyle ve oyunun kenarlara açılmasıyla sağ bölgeden pozisyona girdi. Hırvatları 20’ ve 30’ dakikalar arası topa oldukça hakim oldular ve daha çok pozisyon bulmaya başladılar. Hırvatlar kanat organizasyonlarında yapılan ortaların savunmadan dönen topların çoğuna sahip oldular. Millilerimiz, Gökhan Gönül’ün bindirmesiyle kenar hücumuna çıktı yaptığı ortada ise Ozan’ın kafa vuruşu kaleci Subasic’te kaldı. Bu hücum ile birlikte Millilerimiz ilk net fırsatını da yakalamış oldu. Hırvatistan Milli Takımı 38’ dakikada korner atışını paslaşarak kullandı ve etkili oldu. Dakikalar 40’ı gösterirken sol bölgeden yapılan orta sonrası Hırvatistan dönen topa sahip oldu. Rakibin 10 numarası Luka Modric topu kontrol etmeden ceza sahası dışından etkili bir şutla takımına golü kazandırdı. Hırvatlar dönen top sonrası golü bulurken Türkiye’nin dönen toplara sahip olamaması ise dikkat çekti.

İkinci Devre
Hırvatlar 50’ dakikada hızlı hücum sonrası yakın serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu etkili kullanan Hırvatlar direği geçemedi. İkinci yarıda performansı çok düşük olan Millilerimize karşı tempoyu biraz daha arttıran Hırvatlar, sol koridoru Perisic ile etkin kullanarak net fırsat yakaladı. Hırvatlar 2. Yarının başlarında topa hakim ve üstünlüğü bulunan taraf olarak gözüktü. 71’ dakikada sağ bölgeden etkili organizasyon gerçekleştiren Hırvatistan Perisic’in ceza alanında kendini unutturmasıyla net gol fırsatı yakaladı ve kafa vuruşu direkten döndü. Millilerimiz son 20 dakikaya girilirken hareketliliği bir tık daha arttırsa da zeki Hırvat oyuncuları oyunu soğutmak adına ellerinden geleni yaptılar. Oyuna 2. yarıda dahil olan Volkan Şen ve Emre Mor ise ileride bu hareketliliği getiren isimler oldu. Ayrıca kalecimiz Volkan Babacan ise Hırvatların girdiği bir çok pozisyonda başarılı kurtarışlar yaptı. Hırvat savunma oyuncuları ise geriden oyunu kurarken çok iyi değiller. Maç başından itibaren önde dinamik ve etkili baskıyı yapacak bir oyuncumuzun bulunmaması ise büyük eksi olarak göze battı.

GENEL DEĞERLENDİRME
Karşılaşma 1 – 0‘lık Hırvatlar’ın üstünlüğü ile bitti. Millilerimizin savunma geçişlerindeki ve dönen toplardaki zaafiyeti oldukça çok dikkat çekti.