Finali 22 Mayıs tarihinde gerçekleşen ve 44 teknenin katıldığı yarışta, Arkas Sailing Team üçüncü kez şampiyon oldu. Son 50 yılın en ünlü uluslararası yarışlardan birisi olan Giraglia Rolex Cup için St Tropez’e gitmeye hazırlanan Arkas Sailing Team, Bodrum’da düzenlenen görkemli törenle kupasını aldı. Takımın şimdiki hedefi ülkemizi uluslararası sularda yine başarıyla temsil etmek…

Türkiye’nin en uzun soluklu yelken yarışı CFM BAYK-Kış Trofesi’de son ayak 21–22 Mayıs tarihlerinde Bodrum’da yapılan final yarışıyla tamamlandı. Yine heyecanlı mücadelelere sahne olan yarışa 44 tekne katıldı. İlk gün 35 knot’a varan rüzgar nedeniyle yarış yapılamazken, ikinci gün 10-15 knot rüzgarda şamandıra yarışı yapıldı ve finish noktasına ilk varan takım Arkas Sailing Team oldu. Ocak ayından itibaren yarışın her ayağında gösterdiği başarılı performansını devam ettiren Arkas Sailing Team, şampiyonluk kupasını kaldırdı.
Sırada St. Tropez Giraglia RolexCup Var
Türkiye’de katıldığı tüm yarışlarda başarılı dereceler elde eden Arkas Sailing Team, bir süredir gözünü uluslararası sulara dikti. Geçtiğimiz yıl katıldığı ilk uluslararası yarış olan Malta Rolex Cup’ta aldığı birincilikle Türkiye’deki başarısını uluslararası sulara taşıyan Arkas Sailing Team; yine zorluk derecesi yüksek, uluslararası pretijli bir yarışta ülkemizi temsil edecek. 
Arkas Sailing Team, 10 – 18 Haziran tarihleri arasında St Tropez, Fransa ve San Remo, Genoa, İtalya’da gerçekleşecek olan Giraglia Rolex Cup’a katılacak. Rolex sponsorluğunda “talyan Yacht Club ve Saint Tropez Societe Nautique” tarafından düzenlenen Giraglia Rolex Cup, son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olarak adlandırılıyor. 
3 gün St Tropez’de ‘inshore’ ve devamında 243 deniz mili ‘offshore’ yarışlarını kapsayan mücadeleye Arkas Sailing Team; Serhat Altay, Tolga Yağlı, Onur Tok, Onur Pekçetin, Tuğrul Elbirler, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey ve Fikret Oral’dan oluşan kadrosuyla ve Flying Box teknesiyle katılacak. 
Arkas Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Mert Oruz konuyla ilgili şunları söyledi: “Altı yıldır katıldığımız Bodrum CFM Bayk Cup’ta şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Geçen yıl Malta’da gösterdiğimiz başarının ardından çıtayı yükselttik ve Giraglia Rolex Cup için St Tropez’e gidiyoruz. Tamamen profesyonel bir takım olarak, katıldığımız tüm yarışlarda olduğu gibi Giraglia Rolex Cup’a da aynı titizlik ve disiplinle hazırlandık. Kara antrenmanından deniz antrenmanına, beslenmeden günlük alışkanlıklara kadar oldukça disiplinli bir programa bağlı olan takımımızın en önemli hedefi yine ülkemizi uluslararası sularda en iyi şekilde temsil etmek ve başarıyla dönmek.”

ARKAS SAILING TEAM HAKKINDA
Altug Şenermen, Fikret Oral, Sergen Birincioğlu, Serhat Altay, Serkan Yapan, Tayfun Erey, Tolga Yağlı, Tuğrul Elbirler, Onur Tok, Yiğitcan Gülle’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. Arkas Sailing Team, Kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca Arkas Sailing Team 2014’te BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK(Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu.2015 yılında ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi, Turkcell sponsorluğunda düzenlenen BosphorusCup ve Ağustos ayında gerçekleşen Arkas -Milta Marina Cup’ta birinci olduAyrıca Arkas Sailing Team, 2015’te katıldığı ilk uluslararası yarışta kazandığı birincilik kupasıyla gurur kaynağı oldu. Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, IRC1 ve IRC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.