Dünyanın en güzel 10 plajından biri olarak kabul edilen Çıralı sahilinde düzenlenecek “Mammut Tahtalı Run To Sky” adrenalin tutkunu sporcuları bir araya getirecek.

Bu yıl 2. kez düzenlenecek yarışlarla ilgili Olympos Teleferik Tesisleri Zirve Noktası’nda düzenlenen basın toplantısına Antalya Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Sportive A.Ş. İletişim ve Pazarlama Direktörü K. Burak Sarı, Olimpos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ve Mammut Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede katıldı.

Antalya Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman “Antalyamızın ve Kemer ilçesinin spor aktiviteleri konusundaki hassasiyeti ile birlikte her geçen gün artan spor festivalleri, yarışmaları ve organizasyonları dünya çapında ses getirmeye başlamış ve şehrimiz sporun her branşı ile anılmaya başlamıştır. Tahtalı Run to Sky ile koşu sporunun önde gelen yerli ve yabancı yarışmacılarını Kemer Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve sponsorlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül “23 adet yürüyüş parkuru, 17 adet bisiklet parkuru ile Enduro, Dalış Offroad, Drift, Oryantring, Bocce, Softball, Ralli gibi ulusal ve uluslararası boyutta büyük önem taşıyan ekstrem, alternatif ve doğa sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapan Kemer, bu sene bir kez daha “Tahtalı Run to Sky” yarışlarına da ev sahipliği yapıyor. Deniz ve plajları dünya çapında üne sahip olan ilçemizin doğal yapısı OutDoor Sporlar için çok uygun olduğundan bu organizasyonun da Kemer’de vazgeçilmezler arasında yerini alacağı çok aşikardır. Bu tür spor organizasyonları ile, dünyanın her tarafında bu sporlara gönül vermiş binlerce kişiyi konuk edip, milyonlarca kişiye ”KEMER” adını duyurarak hem bölge tanıtımına ciddi bir katkı sağlıyor hem de alternatif olanaklarını çeşitlendiriyoruz. Spor yapan bir kent, sağlıklı ve keyifli bir kenttir diyerek katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Sportive A.Ş. İletişim ve Pazarlama Direktörü K. Burak Sarı “Sportive olarak, ülkemizi daha da ileriye taşımanın en önemli yollarından birinin sporu ve sporcuyu desteklemek olduğunun bilincideyiz. Bu anlamda, 22 şehirde 38 mağazamızla hizmet veren ve yılda 11 milyon müşteriye ulaşan Türkiye’nin en yaygın çok markalı spor perakendecisi Sportive olarak öncelikle her branşta sporu ve sporcuyu desteklemekten gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Sportive’in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı ve yarışmanın isim sponsorluğunu üstlenen dünyaca ünlü spor markası Mammut’un katkılarıyla bu sene ikinci kere düzenlenen ve adrenalin tutkunu sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışmasının Türkiye’de dağcılık ve skyrunning faaliyetlerine öncü olarak bu branşta sporcu yetiştiren ve buluşturan çok önemli bir platform olduğunu düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese, tüm katılımcılara, sporculara ve destekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Adrenalin tutkunu sporcuların ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Tahtalı Run To Sky” yarışması, üç ayrı kategoride düzenlenirken, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı açıklamada, “ Olympos Teleferik olarak birçok spor ve organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. 20-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Mammut Tahtalı Run To Sky’ organizasyonunun da ev sahibi olacağız. Herkesi bu güzel etkinliğe davet ediyoruz” dedi.


Mammut Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede ise “Türkiye’nin ilk “skyrunning” (gökyüzü koşusu) yarışı olma özelliğini taşıyan “Mammut Tathatlı Run to Sky” ülkemizde koşu sporunu farklı bir boyuta taşımış, dağlarda ve patikalarda koşmanın güzelliğini insanlara yaşatmıştır. Bu sene 0 rakımdan 2365 metreye sadece yukarı doğru koşmayı deneyimleyecek 150 özel sporcunun sıradışı mücadelesine tanık oluyoruz. İkincisini düzenlediğimiz bu organizasyonda bize destek olan tüm sponsorlarımıza ve kişilere ayrı ayrı teşekkür ederiz. 19-22 Mayıs haftası herkesi bu organizasyona davet ediyoruz” diyerek düşüncelerini belirtti.

“Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışması hakkında...
Bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışma Türkiye’nin ilk skyrunning yarışlarından biri olma özelliğini taşıyor.
“Tahtalı Run To Sky”, birçok yarıştan farklı olarak deniz seviyesinden başlayıp 2.365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın (Mount Olympos) zirvesinde sona eriyor.
Adrenalin tutkunu sporcuların ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Tahtalı Run To Sky” yarışması, üç ayrı kategoride düzenleniyor.
Tahtalı Run To Sky’ın 28 km uzunluğunda olan ve sadece yukarı doğru koşulabilen yarış parkuru, helenistik dönemden günümüze kadar ulaşan ve dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından olan Likya Yolu’nu takip edecek şekilde hazırlanıyor.

Türkiye’de ilk defa düzenlenecek vertical kilometer yarışı olan “Tahtalı VK”, 5 km uzunluğunda ve 1000 metre irtifa kazancı olan parkuruyla yarı koşu yarı kaya tırmanışı şeklinde gerçekleştiriliyor.
Yine ilk kez düzenlenecek, 10 km uzunluğundaki Chimera Run halk yarışı ise Antik Olympos şehrinde ilk olimpiyat meşalesinin yakıldığı Yanartaş’tan başlıyor.