Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisi ve İTÜ Spor Kulübü sporcusu Tutya Yılmaz, 17 yaşında dünyanın en önemli spor organizasyonu olan 2016 Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. 8 yaşından beri Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan milli jimnastikçi Türkiye’den olimpiyatlara giden ikinci kadın jimnastik sporcusu olacak.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisi olan Milli Sporcu Tutya Yılmaz, Brezilya'nın Rio kentinde sona eren 2016 Rio Olimpiyatları Kota Müsabakaları'ndaki performansı ile 5-21 Ağustos’taki Rio Olimpiyatlarında gitmeye hak kazandı. Kota müsabakalarında 51.632 derece yapan Yılmaz, 2016 Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek.

Özeren: “Okullarımızdan Olimpiyat Sporcusu Çıkmasından Gurur Duyuyoruz

2016 Rio Olimpiyatlarına sporcu göndermekten gurur duyduğunu dile getiren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, “İTÜ’nün güçlü tarihinden güç alan bir eğitim kurumu olarak spora, bilime, sanata en üst düzeyde destek veriyoruz. Bu sayede okullarımızda öz güveni yüksek gençler yetişiyor ve farklı alanlarda gösterdikleri üstün başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Okullarımızdan bir olimpiyat sporcusu çıkmasından gurur duyuyoruz. O zaten bir Türkiye Şampiyonu ve tabii ki gönüllerimizin şampiyonu. Bugüne kadar sayısız kupa, madalya kazanan jimnastikçimizin 2016 Rio Olimpiyatlarında da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inancımız tam. Yolu açık olsun” diye konuştu.

Türk Spor Tarihinde Olimpiyatlara Giden 2. Kadın Jimnastikçi
2016 Rio Olimpiyatlarında Artistik Jimnastikte ülkemizi temsil edecek olan Tutya Yılmaz, aynı zamanda Türk jimnastik tarihinde olimpiyatlara giden ikinci kadın jimnastikçi olacak.

2016 Rio Olimpiyatları 5-21 Ağustos’ta
Brezilya'nın ikinci büyük kenti Rio de Janeiro’da her 4 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası spor etkinliği olan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın 31.’sinde ise Tutya Yılmaz rüzgarı esecek. Dünyanın en iyi sporcularının yarışacağı Rio 2016 Olimpiyat Oyunları 5-21 Ağustos 2016 ve Paralimpik Oyunları ise 7-18 Eylül 2016 tarihleri arasında, Rio de Janeiro’nun Barra, Deodoro, Maracana ve Copacabana bölgelerinde gerçekleşecek.

İTÜ’den İkinci Kez Olimpiyat Şampiyonu Çıkacak
Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları tarihinde 1948 Londra Olimpiyatlarında madalya kazanan ilk Türk atlet olan Ruhi Sarıalp’ten sonra İTÜ ikinci kez şampiyon çıkarmaya hazırlanıyor.

Tutya Yılmaz Kimdir 
1999 doğumlu Tutya Yılmaz İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisidir. Aynı zamanda İTÜ Spor Kulübü sporcusu olan Milli Jimnastikçi Tutya Yılmaz geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Türkiye Jimnastik Şampiyonası'ndan Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalardan başarıyla dönen sporcu geçtiğimiz İtalya'nın Ragusa kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunlarındaki birinciliği ile ülkemize ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarına uluslararası başarı getirirken Artistik Jimnastik Federasyon Kupasındaki performansı ile Türkiye Kupasının sahibi olmuştu. Yine geçtiğimiz yıl Bakü Prepare Yarışması'nda 4 madalya kazanan milli sporcu Bakü'deki 1. Avrupa Oyunlarında da ülkemizi başarıyla temsil etmişti