Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenilen Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktör Ümit Özat, maçın değerlendirmesini yaptı.

Ümit Özat, matematiksel olarak ligde kalma şanslarının devam ettiği sürece mücadele edeceklerini ve Fenerbahçe'yi tebrik ettiğini söyledi.

''İlk yarı için bir şey söyleyemeyiz. Ama ikinci yarı iyi de başladık. Ama sonrasında bireysel hatalar. Bu mücadele ile kazanma şansımızın olduğunu pek de düşünmüyorum. 5 maç var. Matematiksel olarak bir şeyler bitmediği sürece mücadeleye devam edeceğiz. Seneye bu takımın hocası ya da yöneticisi kim olursa olsun, geleceğin gençlerde olacağını bilir. Bu 5 maçlık sürede hazırlayabildiğimiz kadar oyuncu hazırlamaya çalışacağız. Fenerbahçe'yi tebrik ederim.''

Basın mensupların Vitor Pereira'yı sorunca "Pereira için yorum yapmam. Diğerleri gibi ben olsam şunu yapardım der ama ben demem. Başkalarının mutsuzluğundan mutlu olmam" dedi.

Elini sıkmadım çünkü

Vitor Pereira'nın maçtan önce kendisiyle görüşmediğini ama maçtan sonra 'Geçmiş olsun' demesine tepki gösterdiğini belirten Ümit Özat, "Bana maç başı gelip başarılar dilemedi. Kim yönlendiriyor bilemiyorum. Onun 6 aydır durduğu yerde ben 6-7 yıl durdum. Maç sonu geçmiş olsun dileğinde bulundu ben de bunu kabul etmedim. Marifet maçtan önce başarılar dilemek sarılmak, maç sonu herkes 'Geçmiş olsun' der. Sadece maç sonu gelirse ben elini sıkmam. Onu kimin yönlendirdiğini biliyorum, ben onun eline meraklı değilim. Fenerbahçe'nin teknik direktör listesi arasında var mıyım yok muyum bilmiyorum ama bu kadar basit bir düşünceden dolayı bunu yapıyorsa yakışmaz. Yabancılar Türkiye'yi biliyor. Beşiktaş'ı çalıştıran Portekizli Carvalhal de Samet Hoca'ya bayram şekeri vermişti. Buraya gelen 2 ayda çözüyor işi" açıklamasını yaptı.