Boya ve çimento üreticileri gibi küçük işletmelerin imal kalitesini artırmalarına ve değişik uygunlukları karşılamalarına asistan olan bir teşebbüs olarak karşımıza meydana çıkan Infra.Market, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Infra.Market, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Alınan 100 milyon dolarlık yatırımı önemli kılan en kayda değer nokta ise şirket değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkarması oldu. Kısacası 100 milyon dolar yatırım bölge Hindistan merkezli Infra.Market, bir unicorn oldu. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere tarafından söz konusu yatırım Tiger Global liderliğinde gerçekleşti.

100 milyon dolarlık yatırıma Tiger Global'ın haricinde şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Foundamental, Accel Partners, Nexus Venture Partners, Evolvence India Fund ve Sistema Asia Fund da katıldı. 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne değin aldığı toplam yatırımın 150 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Aralık ayında B serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım bölge Infra.Market'ın değerlemesi 200 milyon dolar seviyelerindeydi. Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Infra.Market'ın değerlemesi 3 ay içinde 5 katına çıkmış oldu. 

Aaditya Sharda ve Souvik Sengupta kadar 2016 yılında Thane'de kurulan Infra.Market, müşterilerinin onlara daha iyi ve daha yerinde hammadde sağlayabilecek ve fiyatlandırma konusunda rehberlik edebilecek diğer işletmelerle çalışmalarına da asistan oluyor.

Sadece Hindistan özelinde hizmet vermekle kalmayan Infra.Market'ın Bangladeş, Malezya, Singapur ve Dubai'de de müşterileri bulunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/25/100-milyon-dolar-yatirim-alan-infra-market-in-degerlemesi-1-milyar-dolara-ulasti/