Virüsün birincil çıktığı zamanlarda WeChat, NetEase ve Didi Taxi gibi büyük uygulamalar da dahil elde etmek üzere aşina 50’den fazla virüslü iOS uygulaması vardı. Bunun anlamıysa takriben 500 milyon iOS kullanıcısı potansiyel olarak etkilenmiş olabileceğiydi. XcodeGhost saldırısından bu yana uzun zaman geçti, fakat Apple’ın Epic ile davalık olması yeni ayrıntıları ortaya çıkarıyor.

Motherboard göre ortaya çıkarılan belgelerde, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 18 milyon kullanıcı dahil edinmek üzere toplam 128 milyon kullanıcının XcodeGhost kötü amaçlı yazılım içeren uygulamaları indirdiğini gösteriyor.

XcodeGhost, etkilenen ‌iPhone‌ kullanıcılarının sayısı nedeniyle bugüne dek iPhone kullanıcılarına yönelik en büyük saldırılardan biriydi. Etkilenen 128 milyon kullanıcı, 2.500’den artı etkilenen uygulamanın indirilmesinden dolayı kötü amaçlı yazılımı direkt olarak cihazlarına kurmuş oldu.

Belgelerde paylaşılan e-postalara dayanarak Apple, saldırının etkisini ve virüslü uygulamaları indirenleri en iyi şekilde nasıl haberdar edeceğini saptamak için çalışmış. App Store Tatbik Mağazası Başkanı Matt Fischer, XcodeGhost uygulamalarını indiren kullanıcıların bilgilendirilmesini sağladı ve keza güvenliği ihlal edilen en popüler 25 uygulamanın bir listesini yayınladı. Apple, virüs bulaşmış bütün uygulamaları App Store’dan kaldırdı ve geliştiricilere ileride Xcode’u doğrulamalarına muavin olacak bilgiler sağladı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/128-milyon-kisiye-bulasan-virusun-etkileri-aciklandi
Yorumlar