Teknoloji şirketlerini derinden etkileyen çip krizine alternatif çözümler üreten Tesla, batarya sorunu ile gündeme geldi. Tesla Megapack, Avustralya’nın güneydoğusundaki bir pil depolama tesisinde alev aldı.

450 MWh Tesla Megapack pil alev aldı

Elektrikli araçların en büyük sorunlarından biri şüphesiz batarya teknolojisi. Lityum madeni ile geliştirilen bataryalar hemen şimdi menzil ve emniyet konusunda beklentileri karşılamıyor.

Son çeyrekte 1,1 milyar dolar kazanç elde eden Tesla, geçtiğimiz yıllarda yeni pil teknolojileri için çalışmalara başladığını duyurdu. Bambaşka teknolojiler üzerine çalışma yapan şirketin Avustralya deposunda yangın çıktı.

Tesla’dan çip sıkıntısı için yeni atılım

300 MW kapasiteye sahip Vicrotian Big Battery tesisinde bilinmez bir sebepten nedeniyle bataryalar alev aldı. Yangının denetim altına alındığını açıklayan yetkililer, bölgedeki elektrik şebekelerinin kısa süreliğine devre dışı bırakıldığını belirtti.

Batesford, Bell Post Hill, Lovely Banks ve Moorabool bölgelerinde zehirli duman uyarısı yapıldı. Alan sakinlerinin evlerine geçmeleri ve havalandırma sistemlerini kapatmaları gerektiği belirtildi.

Yaşanan durum, bir zaman önce viral olan e-scooter yangınını akıllara getirdi.

Bir Takım analistler hemen şimdi pil teknolojilerinin yüksek cereyan çekilecek senaryolarda tam anlamıyla tehlikesiz olmadığını belirtiyor. Kullanıcıların bu konuda titiz olması gerektiğini savunan analistler, Lityum batarya yangınlarından doğabilecek zararların insan sağlığını etkileyeceğinin altını çiziyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/13-tonluk-tesla-bataryasinda-korkutan-yangin