Grand Theft Auto, yani GTA serisinde 14 yıldır etkinlik bildiren bir mod, yayıncı TakeTwo Interactive’in endişelerine kurban gitti. Yapımcılar, San Andreas’ta bulunan GTA United modunu kaldırmak zorunda kaldı.

Proje, on yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürüyordu. Oysa son zamanlarda Take-Two tarafından gelen ve en eski GTA modlarını bile piyasadan silen baskılar, yapımcıların kendi kararlarıyla modu sonlandırmasını sağladı. Projenin web sitesinde yer alan ‘Son Birim‘ başlıklı yazıda, kararın arkasındaki nedenler açıklandı.

Milyonlarca oyuncu bundan böyle GTA 5 oynayamayacak!

GTA United çevrimdışı oldu

Açıklamada, “Ekibimiz bir yayından kaldırma bildirimi almamış olsa da, kendi koşullarımızla veda etmeyi seçtik ve artık tüm devlete ait yüklemelerimiz aslında çevrimdışına alındı. Çoğu olumlu etkileşim aldığımız GTA United’ı oynamaktan şımartma alan cümbür cemaat için üzgünüz. Fakat Take-Two ve Rockstar Games her geçen gün modları reddediyor. Biz de bu adımın gerekli olduğunu hissettik” ifadelerine yer verildi.

gta-united-modu-san-andreastan-kaldirildi

Alınan karar, modlar için yapılan baskının son halkası oldu. Bu ayın başlarında Take-Two, 16 takvim GTA: Liberty City modunun yanı sıra bir grup Rockstar haritasını bir araya getiren Vice Cry ve GTA: Underground için bir yayından kaldırma kararı yayınladı. öte yandan yılın başlarında GTA 3 ve Vice City’nin tersine mühendislik sürümlerinin kaldırıldığı da görüldü.

Ilk Olarak iki öbür proje olarak faaliyete geçen GTA United isimli mod, 2007’de biri Vice City haritasını San Anreas’ta göstermek, diğeriyse GTA 3’ün Liberty City haritasını oyuna getirmek için iki öbür yoldan çalışıyordu. Ancak proje sonra 2012’de büyük bir güncelleme ile birleşti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/gta-united-modu-san-andreastan-kaldirildi