İnsanların kullanılmış ürünleri baştan satmalarına veya kendi yaptıkları ürünleri satmalarına olasılık tanıyan, Barselona, merkezli online pazar yeri Wallapop, Korelya Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 157 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Accel, Insight Partners, 14W, GP Bullhound ve Northzone da katıldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 690 milyon euroya, yani yaklaşık 840 milyon dolara ulaştı.

2013 yılında İspanya'da kurulan şirketin acilen 15 milyon kullanıcısı bulunuyor, bu da İspanya'daki internet kullanıcılarının yarısı anlamına geliyor. App Annie'den alınan verilere göre Wallapop, İspanya'nın alışveriş uygulamaları aralarında 4. sırada yer alıyor. Şirket, bununla birlikte, Envios adı bahşedilen taşıma hizmetleri geliştiriyor ve bu da yerel satışlardan ülke çapında yapılabilenlere dek geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Wallapop CEO'su Rob Cassedy, malların takriben yüzde 20'sinin bundan böyle Envios'tan geçtiğini ve planın bunu ve ilgili hizmetleri ikiye katlamaya sürdürmek olduğunu söylüyor.

2016'da Wallapop, ABD pazarını incitmek için daha büyük bir stratejinin parçası olarak rakibi LetGo ile birleşiyordu. Oysa 2018 yılına gelindiğinde, Wallapop'un LetGo'daki hissesini 189 milyon dolara sessizce satmasıyla bu plan da sessizce rafa kaldırıldı.

Wallapop, son iki yıldır, daha uzaktaki işlerin peşinden koşmak yerine İspanya'da büyümeye odaklandı. Teşebbüs faaliyet gösterdiği alanı genişletmeyi de düşünmüyor, zira şirket iyice kendi yaptığı işi geliştirmeye çalışıyor. Şirket, Covid-19 salgınıyla birlikte işlerinin de yüzde 40 ila yüzde 50 oranında büyüdüğünü açıkladı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/25/157-milyon-euro-yatirim-alan-wallapop-un-degerlemesi-690-milyon-euroya-ulasti/